2017. június 23. péntek

"Nektek azonban, akik hallgattok engem, ezt mondom: szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek titeket; áldjátok azokat, akik átkoznak, és imádkozzatok azokért, akik bántalmaznak titeket. Aki arcul üt, annak tartsd oda a másik arcodat is, és aki elveszi felsőruhádat, attól alsóruhádat se tagadd meg. Mindenkinek, aki kér tőled, adj, és attól, aki elveszi a tiedet, ne követeld vissza. És amint szeretnétek, hogy az emberek veletek bánjanak, ti is úgy bánjatok velük."

Lk 6,27-31.

A SZERETET VÁLASZA

Áldjátok azokat, akik átkoznak, és imádkozzatok azokért, akik bántalmaznak titeket. (Lk 6,28)

Évekkel ezelőtt olyan agysérült személyekkel dolgoztam, akik valamilyen balesetet szenvedtek, általában motor- vagy autóbalesetet. A legtöbben közülük képesek voltak kapcsolatot teremteni a személyzettel vagy más hasonló sérültekkel. A többiek saját testük börtönében éltek.
Az én munkám független élettanácsadóként az volt, hogy segítsem őket önállóvá válni, amennyire csak lehet. Segítettem őket az étkezésben, könnyebb munkák elvégzésében és társasjátékot játszani. Sérüléseik hatására legtöbbjük hajlamossá vált a hirtelen dühkitörésekre és olykor az erőszakra is. A személyzet valamennyi tagját kiképeztük arra, hogy azt ne személyes sérelemként éljék meg, mivel csupán az agysérülés egyik tünete. Arra oktattuk őket, hogy maradjanak nyugodtak, és hagyják figyelmen kívül a történteket. Azon tűnődtem, hogy miként tudnám alkalmazni ezt a tudást életem többi területén is.
Mai olvasmányunkban Jézus arra tanít, hogy tartsuk oda a másik orcánkat is, ha mások bántanak. Lehet, hogy ezt azért teszik, mert valamilyen esemény vagy élethelyzet sérülést okozott számukra. Ha ezeket a kitöréseiket nem vesszük magunkra, követhetjük Jézus tanácsát és szeretettel reagálhatunk.

Imádság: Istenünk, segíts, hogy szereteteddel válaszoljunk, ha mások fájdalmaik miatt rosszat tesznek nekünk. Ámen.

Hogyan válaszolhatok Isten szeretetével a dühkitörésekre?
Scott Wierenga (Michigan, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK AGYSÉRÜLÉST SZENVEDTEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Június
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek