2017. június 24. szombat

"Ezért mondom nektek: ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek, és mit igyatok, se testetekért, hogy mivel ruházkodjatok. Nem több-e az élet a tápláléknál, és a test a ruházatnál? Nézzétek meg az égi madarakat: nem vetnek, nem is aratnak, csűrbe sem takarnak, és mennyei Atyátok eltartja őket. Nem vagytok-e ti sokkal értékesebbek náluk? Aggódásával pedig ki tudná közületek meghosszabbítani életét csak egy arasznyival is? Mit aggódtok a ruházatért is? Figyeljétek meg a mezei liliomokat, hogyan növekednek: nem fáradoznak, és nem fonnak, de mondom nektek, hogy Salamon teljes dicsőségében sem öltözködött úgy, mint ezek közül akár csak egy is. Ha pedig a mező füvét, amely ma van, és holnap a kemencébe vetik, így öltözteti az Isten, nem sokkal inkább titeket, kicsinyhitűek?" "Ne aggódjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? - vagy: Mit igyunk? - vagy: Mit öltsünk magunkra? Mindezt a pogányok kérdezgetik; a ti mennyei Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van minderre. De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek. Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja."

Mt 6,25-34.

BETÖLTI SZÜKSÉGEINKET

Aki magot ad a magvetőnek, és eledelül kenyeret, megadja és megsokasítja vetőmagotokat, és megszaporítja igazságotok gyümölcsét. (2Kor 9,10)

Az 1990-es években, szolgálatunk elején, egyházam fiatal lelkipásztoraival együtt anyagi problémákkal néztünk szembe. Hónapokig nem kaptunk fizetést. Azt mondták, hogy ellenőrök vizsgálják a számlákat néhány szabálytalanság miatt.
Mivel a legtöbb szolgáló házaspár a csekély gyülekezeti bevételektől függött, nem kis nehézséget jelentett a család napi szükségleteiről gondoskodni. Hálát adok Istennek, hogy azokban a napokban egyikünk sem hagyta ott szolgálati helyét, sőt szolgálatunk még hatékonyabbá vált azon a területen.
A térségünkben élő üzletemberek élelmiszerrel láttak el bennünket. Valamennyien megbizonyosodtunk Mt 6,33-nak szavairól: "Keressétek először Isten országát és az ő igazságát, és mindezek ráadásként megadatnak majd nektek."
Nagy kihívás volt számunkra, hogy egyszerre lássuk el a lelkészi munkát és gondoskodjunk a családunkról. De Jézus megnyugvást ígért: "Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek." (Mt 11,29). És mi bízhatunk Krisztusban, hogy megtartja ígéretét.

Imádság: Szerető Megváltónk, köszönjük, hogy betöltöd szükségeinket, és megnyugvást adsz nekünk. Ámen.

Amikor Isten akaratát keresem, célt és megnyugvást találok.
Benjamin R.K. Lall (Assam, India)

IMÁDKOZZUNK A LELKIPÁSZTOROK CSALÁDJAIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek