2017. június 26. hétfő

Így készült el a menny és a föld és minden seregük. A hetedik napra elkészült Isten a maga munkájával, amelyet alkotott, és megpihent a hetedik napon egész alkotó munkája után. Azután megáldotta és megszentelte Isten a hetedik napot, mivel azon pihent meg Isten egész teremtő és alkotó munkája után.

1Móz 2,1-3.

FEJEZD BE!

Zerubbábel keze rakta le ennek a templomnak az alapját, és az ő keze fogja bevégezni. Akkor megtudjátok, hogy a Seregek Ura küldött engem hozzátok. (Zak 4,9)

Nemrég kaptam új munkát egy mezőgazdasági kutatóintézetnél. Eleinte nagy kihívást jelentett, de nem lelkesített túlságosan a dolog. Az új munkaterület és az előrelépéshez kötelező szakmai publikáció egyáltalán nem motivált.
Számos alkalommal belekezdtem egy-egy kutatási projektbe, csak hogy aztán félbehagyjam. Miután folyamatosan félbehagytam a munkáimat, elgondolkodtam, hogy képes leszek-e valaha előléptetést szerezni.
Egy vasárnap, az istentisztelet alatt, ahogy ültem a padban, és a lelkész felolvasta az aznapra szóló igét, úgy éreztem, valami lángra gyúl bennem. Megújult szenvedélyem olyan hatalmas volt, hogy kitartott a kutatási projekt végéig, amin akkoriban dolgoztam.
Sokunknak vannak félbehagyott projektjeink, álmaink, melyeket feladtunk, és törekvéseink, melyeket nem teljesítettünk.
De Zakariás szavai ma is igaznak hangzanak. Isten segítségével be tudjuk fejezni a munkát, amelyet megkezdtünk.

Imádság: Drága Atyánk, segíts, hogy befejezzük munkánkat a te kegyelmed által! Soha ne hagyhassuk elvégzetlenül a munkát, amit nekünk adtál! Ámen.

Isten munkát bízott rám, és segítségével be is fejezem azt.
Nwakuche Emeka (Nigéria)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÚJ MUNKAHELYEN DOLGOZNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek