2017. június 27. kedd

Rájöttem tehát, hogy az a jó és szép, ha az ember eszik, iszik, és élvezi a jót minden fáradozása nyomán, amivel fárad a nap alatt egész életén keresztül, amelyet Isten adott neki, mert ez jutott neki. Ha pedig Isten valakinek gazdagságot és kincseket is adott, és megengedte neki, hogy azt élvezze, kivegye belőle a részét, és örüljön fáradozása eredményének: ez Isten ajándéka. Az ilyen nem sokat gondol élete múlásával, mert Isten megengedi, hogy szívből örvendezzen.

Préd 5,17-19.

ISTEN AJÁNDÉKA

De az igazak örülnek, vigadnak, Isten színe előtt vígan örvendeznek. (Zsolt 68,4)

Amikor fiatalabb voltam, figyeltem a gazdag barátaimat, akik olyan boldognak tűntek. Nehezemre esett megérteni, miért nem vagyok olyan kiváltságos, mint ők. Egy barátom egyszer azt mondta: "Nem tudom, hogy az emberek miért olyan boldogtalanok, amikor minden nap egy ajándék." A barátomnak igaza volt. Minden nap egy ajándék.
Ahogy érettebbé váltam, a Bibliából tanultam az öröm ajándékáról, és az egyszerű értékekről, melyek boldogságot hoznak. Miért aggódom azért, amim nincs, amikor az élet egy lehetőség, hogy kihozzam a legtöbbet abból, amit Isten ad? Gyönyörködni abban, amire Isten hív bennünket, igazi örömet hoz. A reggeli ébredés ajándéka, hogy új napot látunk új lehetőségekkel, és a tudat, hogy a sok áldásunk mindegyike Isten kegyelméből és irgalmából fakad, mély boldogságot tud hozni.
Most, amikor felébredek, arra gondolok, mi minden jó dolog van előttem, és nem arra, amim nincs. Minden óra, perc és másodperc lehetőséget ad a változásra. Megtanultam, hogyha irányítani próbálom az életem, annak gyakran csalódás az eredménye, de ha megengedem, hogy Isten legyen a vezetőm, az áldásos lelki élmény.

Imádság: Drága Istenünk, nyisd fel szemeinket, hogy lássuk és értékeljük mindazt, amit nekünk adtál! Ámen.

Ma hálás leszek, és ünneplem Isten ajándékát az életemben.
Courtney Pack (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY A LEGTÖBBET HOZHASSUK KI ISTEN AJÁNDÉKAIBÓL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek