2017. június 28. szerda

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek. Mert az én igám boldogító, és az én terhem könnyű.

Mt 11,28-30.

ELENGEDNI

Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt. (Fil 4,6)

A part menti Louisianában a kék rák kifogásának egyik népszerű módja, hogy hozzákötünk egy darab húst - gyakran csirkenyakat - egy hosszú madzaghoz, és bedobjuk a vízbe. Amikor a rák rángatja a csalit, lassan elkezdjük magunk felé húzni a madzagot, a parttól úgy 4-6 méterre. A rákok makacsul ragaszkodnak a csalihoz, amíg egy háló be nem keríti őket a sekély vízben, és kifogják őket. Ez a módszer következetesen beválik, mert a rákok nem tudják, mikor áll érdekükben engedni.
Ilyenek tudnak lenni az emberek is. Valamibe, különösen egy nagy teherbe kapaszkodni óriási erőfeszítést igényel. Mi, emberek, néha úgy kapaszkodunk a problémáinkba, hogy magunk próbáljuk megoldani őket. Nem látjuk a teljes képet, és megfeledkezünk az elengedés bölcsességéről. A Szentírás arra tanít, hogy elismerjük erőtlenségünket, és teljesen Isten felé forduljunk a problémáinkkal, de ugyanakkor hajlandóak legyünk el is engedni őket. Ezt követően Isten elküldi nekünk az ő békéjét, amely minden értelmet meghalad, és átvezet minket minden válságunkon.

Imádság: Urunk, segíts bíznunk, hogy jobb a te kezedbe helyezni problémáinkat, mint magunknál tartani őket. Ámen.

Milyen problémával tudok ma Istenhez fordulni?
David McCain (Louisiana, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK TANULJÁK AZ ELENGEDÉST!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Június
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek