2017. június 29. csütörtök

Te hallgatod meg az imádságot, hozzád fordul minden ember.
Erőt vettek rajtunk a bűnök, de te megbocsátod vétkeinket.
Boldog, akit kiválasztasz, és közeledbe engedsz, hogy udvaraidban lakozzék. Hadd teljünk be házad javaival, templomod szentségével!
Félelmet keltve, de igazságosan válaszolsz nekünk, szabadító Istenünk! Benned bízik mindenki a föld széléig és a messzi tengereken,
aki hegyeket hoztál létre erőddel, és hatalmat öltöttél magadra,
lecsillapítottad a tengerek zúgását, hullámaik zúgását, a nemzetek háborgását.
Ezért félnek jeleidtől még a föld határain lakók is. Kelet és nyugat tájait ujjongásra indítod.

Zsolt 65,3-9.

EGY CSALÁD

Te hallgatod meg az imádságot, hozzád fordul minden ember. (Zsolt 65,3)

Spanyoltanárként lehetőségem volt az évek során sok különféle nemzetiségű, kultúrájú és vallású emberrel találkozni. Isten megáldott engem ezekben a találkozásokban.
Az egyik legkedvesebb élményem Puerto Ricóhoz kötődik, és egy fiatal keresztény nőhöz, aki Indonéziából jött. Ez a fiatal nő távol volt a családjától, és eléggé egyedül érezte magát Puerto Ricóban. Senki a környezetünkből nem beszélte az ő anyanyelvét. Azonban ő is, én is beszéltünk angolul, így tudtunk kommunikálni, amíg ő spanyolul tanult.
Amikor imádkoztunk, megfogtuk egymás kezét; ő a saját nyelvén imádkozott, én pedig az enyémen. Együtt megnyitottuk szívünket - imádkozva és kiáltva Istenhez. Összekötött bennünket a vágy, hogy odafigyeljünk a Szentlélek jelenlétére. Továbbra is hálásak vagyunk, hogy Isten nemcsak meghallgatja imáinkat, de közös szükségeinket is megérti.

Imádság: Istenünk, köszönjük a kiváltságot, hogy imádkozhatunk egymásért és egymással. "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is; mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól... Ámen." (Mt 6,9-13)

A Szentlélek egyesít bennünket, mint egy családot.
Aida I. Rojas (Puerto Rico)

IMÁDKOZZUNK A KÜLFÖLDI DIÁKOKÉRT ÉS TANÁROKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek