2017. június 30. péntek

Ha pedig Krisztus bennetek van, bár a test a bűn miatt halott, a Lélek életet ad az igazság által. Ha pedig annak Lelke lakik bennetek, aki feltámasztotta Jézust a halottak közül, akkor az, aki feltámasztotta a Krisztus Jézust a halottak közül, életre kelti halandó testeteket is a bennetek lakó Lelke által. Ezért, testvéreim, adósok vagyunk, de nem a testnek, hogy test szerint éljünk. Mert ha test szerint éltek, meg kell halnotok, de ha a Lélek által megölitek a test cselekedeteit, élni fogtok. Akiket pedig Isten Lelke vezérel, azok Isten fiai. Mert nem a szolgaság lelkét kaptátok, hogy ismét féljetek, hanem a fiúság Lelkét kaptátok, aki által kiáltjuk: "Abbá, Atya!" Maga a Lélek tesz bizonyságot a mi lelkünkkel együtt arról, hogy valóban Isten gyermekei vagyunk. Ha pedig gyermekek, akkor örökösök is: örökösei Istennek és örököstársai Krisztusnak, ha vele együtt szenvedünk, hogy vele együtt meg is dicsőüljünk.

Róm 8,10-17.

"MOST MÁR HIVATALOS!"

Akiket pedig Isten Lelke vezérel, azok Isten fiai. (Róm 8,14)

Aznap, amikor az örökbefogadási kérelmünket engedélyezték, a bírói terem zsúfolásig megtelt családtagjainkkal és barátainkkal. Gyönyörű kislányunk figyelmesen hallgatta az adoptálásról szóló jogerős határozatot, amelyet a bíró felolvasott. Amikor a bíró aláírta, lepecsételte és átadta a papírt, a hároméves kislányunk felkiáltott: "Most már hivatalos!" A szobában kitört a taps. Három hónappal később új születési anyakönyvi kivonatot kaptunk, melyben a férjemmel szülőkként szerepeltünk, jogerősen, visszavonhatatlanul, pontosan ugyanúgy, mintha a gyermeket mi hoztuk volna világra.
Szerettük és imádtuk a lányunkat, amióta megláttuk, de egészen addig nem volt törvényes gyermekünk, amíg az adoptálási folyamat nem fejeződött be. Ugyanígy, Isten szeretett minket, mielőtt még megszülettünk volna, és utat készített, hogy a gyermekeivé válhassunk a Jézusba vetett hit által.
A mi örökbefogadásunk Isten gyermekeiként abban a pillanatban vált lehetővé, amikor Jézus felkiáltott a kereszten: "Elvégeztetett!" Az Atya mindenkit örökbe fogad, aki elfogadja Krisztus megmentő szeretetének ajándékát, és készségesen követi őt. Minden szempontból úgy bánik vele, mint saját gyermekével. Az örökbefogadás révén Krisztusban testvérekké válunk, és megkapjuk Isten szeretetét és békéjét.

Imádság: Köszönjük, Atyánk, hogy igazi, saját gyermekeiddé tettél minket fiad, Jézus áldozatán keresztül. Ámen.

Isten gyermekei vagyunk örökre.
Michele M. Rizzo (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÖRÖKBEFOGADÁSRA VÁRAKOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek