2017. július 1. szombat

Mert ahogyan a test egy, bár sok tagja van, de a test valamennyi tagja, noha sokan vannak, mégis egy test, ugyanúgy a Krisztus is. Hiszen egy Lélek által mi is mindnyájan egy testté kereszteltettünk, akár zsidók, akár görögök, akár rabszolgák, akár szabadok, és mindnyájan egy Lélekkel itattattunk meg. Mert a test sem egy tagból áll, hanem sokból. Ha ezt mondaná a láb: "Mivel nem vagyok kéz, nem vagyok a test része", vajon azért nem a test része-e? És ha ezt mondaná a fül: "Mivel nem vagyok szem, nem vagyok a test része", vajon azért nem a test része-e? Ha a test csupa szem, hol lenne a hallás? Ha az egész test hallás, hol lenne a szaglás? Márpedig az Isten rendezte el a tagokat a testben, egyenként mindegyiket, ahogyan akarta. Ha pedig valamennyi egy tag volna, hol volna a test? Így bár sok a tag, mégis egy a test. Nem mondhatja a szem a kéznek: "Nincs rád szükségem", vagy a fej a lábaknak: "Nincs rátok szükségem!" Ellenkezőleg: a test gyengébbnek látszó részei nagyon is szükségesek, és amelyeket a test tisztességtelen részeinek tartunk, azokat nagyobb tisztességgel vesszük körül, és amelyek ékesség nélkül valók, azok nagyobb megbecsülésben részesülnek: az ékeseknek azonban nincs erre szükségük. Isten szerkesztette így a testet egybe: az alacsonyabb rendűnek nagyobb tisztességet adva, hogy ne legyen meghasonlás a testben, hanem kölcsönösen gondoskodjanak egymásról a tagok.

1Kor 12,12-25.

KICSINY RÉSZ?

Így bár sok tagja van, mégis egy a test. Nem mondhatja a szem a kéznek: "Nincs rád szükségem", vagy a fej a lábaknak: "Nincs rátok szükségem!" Ellenkezőleg: a test gyengébbnek látszó tagjai nagyon is szükségesek. (1Kor 12,20-22)

Visszapillantó tükröket gyártó összeszerelő üzemben dolgozom. Miközben a helyemen állva beépítem a számomra kijelölt alkatrészt, gyakran elkedvetlenít, hogy mennyire jelentéktelen a szerepem. De aztán emlékeztetem magam, ha nem végzem jól a munkámat, és nem dolgozom szinkronban a két oldalamon serénykedő munkatársammal, az egész sor leállhat. És a tükrök is fontos célt szolgálnak az autóvezetők számára.
Keresztény szolgálatunkban talán mi is sokszor leértékeljük a szerepünket. De amikor segítünk az embereknek, hogy otthon érezzék magukat a gyülekezetben, közelebb kerülhetnek Istenhez. Isten ezerféleképpen ki tudja mutatni szeretetét és gondviselését, de mi vagyunk az ő "keze és lába" ebben a világban. Krisztus testének tagjaiként az egyik kiváltságunk, hogy szolgálhatunk egymásnak. Ha nem is látjuk a magunk kis feladatának végeredményét, Isten látja, hogy a mi kis részünk a Krisztus testében, hogyan viszi előre az evangélium ügyét a körülöttünk élő emberekben és a világban.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy részei lehetünk ennek a sokrétű testnek, és képessé teszel a szolgálatra. Ámen.

Isten segít, hogy képességeimmel szolgálhassak másoknak.
Keith Osmun (Ohio, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÖSSZESZERELŐ GYÁRTÓSORON DOLGOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek