2017. július 1. szombat

Mert ahogyan a test egy, bár sok tagja van, de a test valamennyi tagja, noha sokan vannak, mégis egy test, ugyanúgy a Krisztus is. Hiszen egy Lélek által mi is mindnyájan egy testté kereszteltettünk, akár zsidók, akár görögök, akár rabszolgák, akár szabadok, és mindnyájan egy Lélekkel itattattunk meg. Mert a test sem egy tagból áll, hanem sokból. Ha ezt mondaná a láb: "Mivel nem vagyok kéz, nem vagyok a test része", vajon azért nem a test része-e? És ha ezt mondaná a fül: "Mivel nem vagyok szem, nem vagyok a test része", vajon azért nem a test része-e? Ha a test csupa szem, hol lenne a hallás? Ha az egész test hallás, hol lenne a szaglás? Márpedig az Isten rendezte el a tagokat a testben, egyenként mindegyiket, ahogyan akarta. Ha pedig valamennyi egy tag volna, hol volna a test? Így bár sok a tag, mégis egy a test. Nem mondhatja a szem a kéznek: "Nincs rád szükségem", vagy a fej a lábaknak: "Nincs rátok szükségem!" Ellenkezőleg: a test gyengébbnek látszó részei nagyon is szükségesek, és amelyeket a test tisztességtelen részeinek tartunk, azokat nagyobb tisztességgel vesszük körül, és amelyek ékesség nélkül valók, azok nagyobb megbecsülésben részesülnek: az ékeseknek azonban nincs erre szükségük. Isten szerkesztette így a testet egybe: az alacsonyabb rendűnek nagyobb tisztességet adva, hogy ne legyen meghasonlás a testben, hanem kölcsönösen gondoskodjanak egymásról a tagok.

1Kor 12,12-25.

KICSINY RÉSZ?

Így bár sok tagja van, mégis egy a test. Nem mondhatja a szem a kéznek: "Nincs rád szükségem", vagy a fej a lábaknak: "Nincs rátok szükségem!" Ellenkezőleg: a test gyengébbnek látszó tagjai nagyon is szükségesek. (1Kor 12,20-22)

Visszapillantó tükröket gyártó összeszerelő üzemben dolgozom. Miközben a helyemen állva beépítem a számomra kijelölt alkatrészt, gyakran elkedvetlenít, hogy mennyire jelentéktelen a szerepem. De aztán emlékeztetem magam, ha nem végzem jól a munkámat, és nem dolgozom szinkronban a két oldalamon serénykedő munkatársammal, az egész sor leállhat. És a tükrök is fontos célt szolgálnak az autóvezetők számára.
Keresztény szolgálatunkban talán mi is sokszor leértékeljük a szerepünket. De amikor segítünk az embereknek, hogy otthon érezzék magukat a gyülekezetben, közelebb kerülhetnek Istenhez. Isten ezerféleképpen ki tudja mutatni szeretetét és gondviselését, de mi vagyunk az ő "keze és lába" ebben a világban. Krisztus testének tagjaiként az egyik kiváltságunk, hogy szolgálhatunk egymásnak. Ha nem is látjuk a magunk kis feladatának végeredményét, Isten látja, hogy a mi kis részünk a Krisztus testében, hogyan viszi előre az evangélium ügyét a körülöttünk élő emberekben és a világban.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy részei lehetünk ennek a sokrétű testnek, és képessé teszel a szolgálatra. Ámen.

Isten segít, hogy képességeimmel szolgálhassak másoknak.
Keith Osmun (Ohio, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÖSSZESZERELŐ GYÁRTÓSORON DOLGOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Július
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek