2017. július 3. hétfő

Miért mondod ezt, Jákób, miért beszélsz így, Izráel: Rejtve van sorsom az ÚR előtt, nem kerül ügyem Isten elé.
Hát nem tudod, vagy nem hallottad, hogy örökkévaló Isten az ÚR? Ő a földkerekség teremtője, nem fárad el, és nem lankad el, értelme kifürkészhetetlen.
Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi.
Elfáradnak és ellankadnak az ifjak, még a legkiválóbbak is megbotlanak.
De akik az ÚRban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.

Ézs 40,27-31.

ÚJRA TANULOK JÁRNI

Ha elesik is, nem marad fekve, mert az Úr kézen fogja. (Zsolt 37,24)

A csípőműtétem utáni felgyógyulás része egy naponta végzendő intenzív gyógytorna, hogy elgyengült lábaimban az izmok újra visszanyerjék erejüket. Először egy finom masszázzsal és passzív mozgássorokkal kezdem, majd ezután jön az aktív izomerősítő tréning. Végül következik a futópad, a korlátba kapaszkodva, nehogy elessek; miközben a lábaim megtanulják, hogyan kell újra járni. Ez a terápia időt és fáradozást igényel, de megéri. Mindennap egy kicsit erősebbnek érzem magam.
Tanulgatom, hogy hasonló fegyelemre van szükség a lelki életemben is. Csak úgy végigsántikálni az életen, ez könnyen megy nekem. Elhagyom a napi elcsendesedést, ha szorít az idő, és csak egy rövid fohászt mondok, miközben az egyik teendőtől a másikig rohanok. Egy idő elteltével lelki életem izmai elgyengülnek, míg nem tudok már biztosan haladni a mindennapi élet kihívásai között. Az imádság, a csendesség, a bibliatanulmányozás és az istentiszteletek segítségével azonban megerősíthetem Istennel való kapcsolatomat. Amikor nehézségek jönnek, és megbotlok, Isten fogja a kezem, felemel, és felkínálja a lelki megújulás lehetőségét.

Imádság: Urunk, köszönjük, hogy velünk vagy, és erőt adsz életünk megpróbáltatásaiban. Ámen.

Amikor megbotlunk, Isten mellettünk van, hogy megragadjon és megerősítsen.
Susan Walker-Spring (New York, USA)

IMÁDKOZZUNK A MŰTÉTBŐL LÁBADOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Július
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek