2017. július 7. péntek

"Én vagyok az igazi szőlőtő, és az én Atyám a szőlősgazda. Azt a szőlővesszőt, amely nem terem gyümölcsöt énbennem, lemetszi; és amely gyümölcsöt terem, azt megtisztítja, hogy még több gyümölcsöt teremjen. Ti már tiszták vagytok az ige által, amelyet szóltam nektek. Maradjatok énbennem, és én tibennetek. Ahogyan a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok énbennem. Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni. Ha valaki nem marad énbennem, kivetik, mint a lemetszett vesszőt, és megszárad, összegyűjtik valamennyit, tűzre vetik és elégetik. Ha megmaradtok énbennem, és beszédeim megmaradnak tibennetek, akkor bármit akartok, kérjétek, és megadatik nektek. Az lesz az én Atyám dicsősége, hogy sok gyümölcsöt teremtek, és akkor a tanítványaim lesztek."
"Ahogyan engem szeretett az Atya, úgy szeretlek én is titeket: maradjatok meg az én szeretetemben. Ha parancsolataimat megtartjátok, megmaradtok a szeretetemben, ahogyan én mindig megtartottam az én Atyám parancsolatait, és megmaradok az ő szeretetében.

Jn 15,1-10.

ERŐS GYÖKEREK

Mivel tehát már elfogadtátok Krisztus Jézust, az Urat, éljetek is őbenne. Gyökerezzetek meg és épüljetek fel őbenne, erősödjetek meg a hit által, amint tanultátok, és hálaadásotok legyen egyre bőségesebb. (Kol 2,6-7)

Napi sétáimat egy tó mentén végzem, melynek ciprusfák sorakoznak a partjánál. Egy nap megálltam, hogy közelebbről megszemléljem az egyik fát, különösen a hatalmas, egymásba fonódó gyökereit. Némelyik gyökér szorosan a fatörzs köré tekeredett, mások a fából nőttek ki. Megint mások magából a törzsből sarjadtak. Sok gyökér teljesen egymásba gubancolódott. Csodálattal tekintettem a fa erős gyökérrendszerére.
Elgondolkodtam, mennyire hasonlatos hitéletünk is ehhez a fához. Nekünk is szükségünk van az erős gyökerek biztosította támaszra. Némelyik gyökér egyenesen és hosszan nő, mintegy jelképezve a Szentírás és az egyház közvetlen tanításait. Mások egymásba fonódnak, a gyülekezeti testvérekből és a családból álló erős támogató csoportokat szimbolizálva, melyek szeretettel körbevesznek és tartanak. Egyes gyökerek messzire kiterjeszkednek, emlékeztetve, hogy ki kell nyúlnunk és át kell ölelnünk másokat Isten nagy szeretetével. A ciprusfa erős gyökérrendszerének a képét iránymutatóként őrzöm, tudva, hogy sokféle támaszra van szükségem ahhoz, hogy erősen és szorosan megmaradjak Isten közelségében.

Imádság: Istenünk, segíts emlékeznünk, hogy a fa erős gyökereihez hasonló közösségben élünk veled. Ámen.

Isten szeretetében gyökerező életet szeretnék élni.
Patricia M. Daniels (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK A GYÜLEKEZETI TÁMOGATÓ CSOPORTOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Július
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek