2017. július 8. szombat

De ki az, aki bántalmaz titeket, ha buzgón igyekeztek a jóra? De még ha szenvednétek is az igazságért, akkor is boldogok vagytok; a fenyegetésüktől pedig ne ijedjetek meg, se meg ne rettenjetek. Ellenben az Urat, a Krisztust tartsátok szentnek szívetekben, és legyetek készen mindenkor számot adni mindenkinek, aki számon kéri tőletek a bennetek élő reménységet. Ezt pedig szelíden és tisztelettudóan, jó lelkiismerettel tegyétek, hogy amivel rágalmaznak titeket, abban megszégyenüljenek azok, akik gyalázzák a ti Krisztusban való jó magatartásotokat.

1Pt 3,13-16.

BIZONYSÁGTÉTEL

Határozzátok el szívetekben, hogy nem gondoltok előre a védekezésre, mert én adok nektek szájat és bölcsességet, amelynek nem tud ellenállni egyetlen ellenfeletek sem. (Lk 21,14-15)

Cserediákként tanultam Japánban, és ez idő alatt teljesen kiestem megszokott komfortzónámból, amit nehezen viseltem. Egyik barátom meghívott egy születésnapi partira, ahol nem ismertem a másik három meghívottat. Mivel mind az egyetem hallgatói voltunk, akadt néhány dolog, amelyről beszélgethettünk, mialatt pizzát és tésztát ettünk.
Később az egyik lány megkérdezte, hogy milyen vallású vagyok. "Keresztény" - válaszoltam. Érdekelte, hogy mi a kereszténység lényege, majd beszélgettünk a politikáról, és a globális pénzügyi válságról is. Egy fiú pedig a vallásom tantételei felől kérdezett, még a Szentháromságról is. A beszélgetésünk végére megtudtam, hogy új ismerőseim más vallásúak, de azt mondták, most már jobban megértik a kereszténységet.
A kollégiumba hazafelé menet megkérdeztem magamtól, vajon az igaz tanítást tudtam-e elmondani nekik? Felmutattam-e, hogy a Krisztussal való közösség életem középpontja? Segítettem-e meglátni, hogy hitem lényege a szeretet? A mai ige azután megnyugtatott. Amíg közösségben vagyunk Krisztussal, bízhatunk abban, hogy Isten segít helyesen szólnunk és tennünk, a megfelelő időben.

Imádság: Urunk, segíts téged dicsőítenünk szavainkkal és cselekedeteinkkel, hogy mások megismerhessenek! Ámen.

Isten bármely helyzetben segíteni tud a bizonyságtevésben.
Richard Mel Caplis (Benguet, Fülöp-szigetek)

IMÁDKOZZUNK A CSEREDIÁKOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek