2017. július 10. hétfő

Történt azokban a napokban, hogy Jézus kiment a hegyre imádkozni, és Istenhez imádkozva virrasztotta át az éjszakát. Amikor megvirradt, odahívta tanítványait, és kiválasztott közülük tizenkettőt, akiket apostoloknak is nevezett: Simont, akit Péternek nevezett el, Andrást, a testvérét, Jakabot és Jánost, Fülöpöt és Bertalant, Mátét és Tamást, Jakabot, az Alfeus fiát és Simont, akit Zélótának neveztek, Júdást, a Jakab fiát, és Júdás Iskáriótest, aki árulóvá lett.
Azután lement velük, megállt egy sík helyen, vele együtt tanítványainak nagy sokasága és nagy néptömeg egész Júdeából, Jeruzsálemből, a Tenger-mellékéről, Tíruszból és Szidónból. Azért jöttek, hogy hallgassák őt, és meggyógyuljanak betegségeikből. Akiket tisztátalan lelkek gyötörtek, meggyógyultak. Az egész sokaság igyekezett őt megérinteni, mert erő áradt ki belőle, és mindenkit meggyógyított.

Lk 6,12-19.

HIT ÉS IMÁDSÁG

Történt azokban a napokban, hogy Jézus kiment a hegyre imádkozni, és Istenhez imádkozva virrasztotta át az éjszakát. (Lk 6,12)

Az útkeresztezésben a közlekedési lámpa piros jelzése örökké tartónak tűnt. Az autómban ültem, türelmetlenül füstölögve magamban, ujjaimmal a kormánykeréken dobolva. Még sok feladat állt előttem.
Azután hirtelen mellbevágott valami. Mikor lesz a nap folyamán még egy kis nyugodt időm figyelni arra, mit akar mondani nekem Isten, ha nem most? Mikor lesz még időm imádságban megemlékezni azokról, akik közel állnak hozzám? Miközben imádkoztam, lenyugodtam, a lámpa pedig átváltott, és én továbbhaladtam. Zöld utat kaptam, több értelemben is.
Gyakran vagyunk zaklatottak a teendőink listája miatt. A jelenre összpontosítás sokszor könnyebbnek tűnik, mint a jövőre figyelés. Még Jézus is szakított magának csendes pillanatokat, pedig az ő listája hosszabb volt, mint az enyém. Miközben gyógyított, és a tömeget ellátta étellel, még a tanítványait is tanította. Közben megtette az egyetlen szükséges dolgot: időt szánt arra, hogy elvonuljon a tömegtől, és imádkozzon. Amikor arra gondolok, ahogy Jézus ott ült nyugodtan a hegyen, ez segít uralkodni türelmetlenségemen, és arra figyelmeztet, használjam ki imádságra a váratlanul adódó csendes perceket.

Imádság: Drága Istenünk, segíts emlékeznünk arra, hogy időnk a tied! Ámen.

Az imádság felkészít az előttem lévő útra.
Patricia Marks (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK A KÖZUTAK BIZTONSÁGÁN DOLGOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Július
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek