2017. július 16. vasárnap

Amikor látták József bátyjai, hogy apjuk meghalt, ezt mondták: Hátha József bosszút forral ellenünk, és visszafizeti nekünk mindazt a rosszat, amit vele szemben elkövettünk! Ezt üzenték tehát Józsefnek: Apád megparancsolta nekünk halála előtt: Ezt mondjátok Józsefnek: Kérünk, bocsásd meg testvéreid hitszegését és vétkét, hogy rosszat követtek el ellened! Bocsásd meg hát azoknak a hitszegését, akik atyád Istenének a szolgái! József sírva fakadt, amikor ezt elmondták neki. Oda is mentek hozzá a testvérei, leborultak előtte és ezt mondták: Szolgáid vagyunk! De József így szólt hozzájuk: Ne féljetek! Vajon Isten vagyok én? Ti rosszat terveztetek ellenem, de Isten terve jóra fordította azt, hogy úgy cselekedjék, ahogyan az ma van, és sok nép életét megtartsa.

1Móz 50,15-20.

MŰALKOTÁSOK

József így szólt testvéreihez: Ti rosszat terveztetek ellenem, de Isten terve jóra fordította azt, hogy úgy cselekedjék, ahogyan az ma van, és sok nép életét megtartsa. (1Móz 50,20)

Néhány évvel ezelőtt sétára indultam az erdőbe Bobbal, egy gyülekezeti barátommal, aki erdészeti professzor. Ahogy a természetet csodáltuk, Bob mutatott nekem egy kosárlabda nagyságú gumós kitüremkedést egy faágon, amiről elárulta, hogy rák. A rák egy apró helyen káoszt okozott, amitől a sejtek össze-vissza növekedtek mindenféle irányban és formában. Emiatt a fa alaktalan és számomra csúnya volt. Bob azonban felnyitotta a szemem, hogy a fafaragók ezeknek a fura kitüremkedéseknek örülnek a legjobban, mert csodás tálakra és fafaragványokra használhatók. Az évgyűrűk sokszínűek, ahogy a köreikben örvénylenek. Ha valaki kifényesíti őket, gyönyörű műalkotásokká válnak.
Ahogy egy ügyes művész könnyen csodaszép műtárggyá változtat egy romboló erőt, a mi Istenünk is a megtörtségünket a kegyelem és a szeretet egyedi megnyilvánulásaivá varázsolhatja.

Imádság: Atyánk, munkálkodj az életünk harcain keresztül, hogy segítségeddel a küzdelmeink a szeretetedről és erődről szóló bizonyságtételek legyenek. "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy itt a földön is; mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, és bocsásd meg vétkeinket..." Ámen. (Mt 6,9-13)

Isten a megtörtségünkből valami csodásat tud formálni.
Keith M. Curran (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK A FAFARAGÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Július
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek