2017. július 18. kedd

Azután eljött az ÚR angyala, és leült Ofrában a cserfa alatt, amely az Abíezer nemzetséghez tartozó Jóásé volt. A fia, Gedeon, éppen búzát csépelt a présházban, hogy megmentse Midján elől. Az ÚR angyala megjelent előtte, és így szólt hozzá: Az ÚR veled van, erős vitéz! Gedeon azonban ezt mondta neki: Kérlek, URam, ha velünk van az ÚR, miért ért bennünket mindez? Hol vannak mindazok a csodák, amelyekről atyáink beszélnek nekünk, hogy hogyan hozott ki bennünket az ÚR Egyiptomból? Most meg eltaszított bennünket az ÚR, és Midján kezébe adott! Az ÚR ekkor odafordult hozzá, és azt mondta: Menj, és a te erőddel szabadítsd meg Izráelt Midján markából! Én küldelek téged! Gedeon ezt mondta neki: Kérlek, Uram, hogyan szabadítsam meg Izráelt? Hiszen az én nemzetségem a legszegényebb Manasséban, és én a legkisebb vagyok atyám házában. Az ÚR így válaszolt neki: Majd én veled leszek, és úgy megvered Midjánt, mintha csak egy ember volna. Erre ő így szólt hozzá: Ha elnyertem jóindulatodat, add nekem valami jelét annak, hogy valóban te beszélsz velem! Ne távozz el innen, míg vissza nem jövök hozzád, és ki nem hozom ajándékomat, hogy eléd tegyem. - Az ezt mondta: Itt fogok ülni, amíg vissza nem térsz.

Bír 6,11-18.

IGENT MONDANI

Mert nem a félelem lelkét adta nekünk Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét. (2Tim 1,7)

Egy új állást ajánlottak több felelősséggel és jelentős fizetésemeléssel. A munkaköri leírás hosszú és félelmetes volt. Ideges lettem. Bár álommunkának tűnt, mégis felkészületlennek és alulképzettnek éreztem magam. Imádkoztam: "Istenem, nem tudom, mi legyen." Majd levelet írtam a cégnek az aggályaimról. Végül mégis megkaptam az állást.
A Szentírás tele van hétköznapi emberekkel, akik rendkívüli megbízást kaptak. Az Úr angyala elhívta Gedeont, hogy kihozza Izraelt a Midján földjéről. Gedeon válasza hasonló: "Az én nemzetségem a leggyengébb, atyám házában pedig én vagyok a legfiatalabb!" (Bír 6,15) Mózes arra kérte Istent, hogy mást válasszon a fáraóval szembeszállni, mert ő nem a szavak embere (2Móz 4,10). Saul megkoronázása napján elrejtőzött a holmik között (1Sám 10,22). Isten gyakran a nem túl lelkes embereket választotta, és képessé tette őket a megbízatásra.
Mindannyian átélhetjük az alkalmatlanság érzését és a kétséget. De ha megújul Isten jelenlétének bizonyossága bennünk, különleges képességek birtokába jutunk. Ha Isten elhív egy új állásba, egy új szolgálatba, megnyugodhatunk abban a bizonyosságban, hogy megadja az erőt, a képességet, a szeretetet és az önfegyelmet is a feladat teljesítéséhez.

Imádság: Urunk köszönjük, hogy segítségeddel hatással lehetünk a világra. Légy velünk az új kihívások között. Ámen.

Isten bátorságot ad, hogy új dolgokat vigyünk véghez.
Kenneth Avon White (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÁLLÁSKERESŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek