2017. július 19. szerda

"Ti vagytok a föld sója. Ha pedig a só megízetlenül, mivel lehetne ízét visszaadni? Semmire sem való már, csak arra, hogy kidobják, és eltapossák az emberek. Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthető el a hegyen épült város. A lámpást sem azért gyújtják meg, hogy a véka alá, hanem hogy a lámpatartóra tegyék, és akkor világít mindenkinek a házban. Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat."

Mt 5,13-16.

EGY KICSI VILÁG

A király így felel majd nekik: Bizony mondom nektek, valahányszor megtettétek ezeket akár csak eggyel is az én legkisebb testvéreim közül, velem tettétek meg. (Mt 25,40)

Gyerekként lenyűgöztek a térképek. A világ olyan óriásinak tűnt akkor! Nemrég egy jótékonysági szervezet küldött nekem egy világtérképet, és nagyon meghökkentem, hogy most pedig mennyire kicsinek látom a világot. Meggyőződésem, hogy nem zárhatjuk el magunkat, amikor annyi a nélkülözés a világban.
A térképet a hűtőmre tettem, és bejelöltem minden helyet, amelyet eddig adománnyal segítettem: természeti katasztrófa sújtotta területeket, egészségügyi nehézséggel küzdő közösségeket, menekülteket támogató szervezetet, ahová kézzel kötött ajándékokat küldtem. Saját városomat is bejelöltem, ahol szintén segítek a nélkülözőkön. Amikor a barátaim külföldre utaznak, pénzt adok nekik, hogy segíteni tudjanak bárhol, ahol arra Isten indítja őket. Azért teszem, hogy Isten megáldhassa nemcsak a rászorulót és engem, hanem a közvetítő barátomat is.
A Föld lakóiként arra hívattunk, hogy érdemleges változást hozzunk, ahogyan csak lehet. A színes nyilak a térképemen szaporodnak. Örülök, hogy bár nem utazhatok azokra a helyekre, mégis tehetek valamit az ottani emberekért. Talán soha nem fogok találkozni velük, de biztos vagyok abban, hogy Isten odairányítja az erőforrásaimat, ahol igazán szükség van rájuk.

Imádság: Istenünk, erősíts, hogy segíteni tudjunk azoknak, akik erejüket meghaladó nehézséggel küzdenek. Ámen.

Isten indíttatását követve segítek, ahol tudok.
Jeanne Carper (Maryland, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ALAPSZÜKSÉGEIKBEN HIÁNYT SZENVEDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Július
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek