2017. július 20. csütörtök

Valóban nagy nyereség a kegyesség megelégedéssel, mert semmit sem hoztunk a világba, nem is vihetünk ki semmit belőle. De ha van élelmünk és ruházatunk, elégedjünk meg vele. Akik pedig meg akarnak gazdagodni, kísértésbe meg csapdába, sok esztelen és káros kívánságba esnek, amelyek az embereket pusztulásba és romlásba döntik. Mert minden rossznak gyökere a pénz szerelme, amely után sóvárogva egyesek eltévelyedtek a hittől, és sok fájdalmat okoztak önmaguknak.
Te pedig, Isten embere, kerüld ezeket. Ellenben törekedj igazságra, kegyességre, hitre, szeretetre, állhatatosságra, szelídlelkűségre. Harcold meg a hit nemes harcát, ragadd meg az örök életet, amelyre elhívattál, amelyről vallást tettél szép hitvallással sok tanú előtt.

1Tim 6,6-12.

EGYSZERŰ ÉLET

Ember, megmondta neked, hogy mi a jó, és hogy mit kíván tőled az Úr! Csak azt, hogy élj törvény szerint, törekedj szeretetre, és légy alázatos Isteneddel szemben. (Mik 6,8)

A nagyapám egyszerű életet élt; mindig elégedett volt azzal, amije volt. Igen jó angol nyelvtudásra tett szert, amikor orvosokkal és misszionáriusokkal dolgozott együtt India függetlensége előtt és után is.
Nyugdíjba vonulva nagyapám a nyelvészetnek és az irodalomnak szentelte életét. Angolt tanított iskolásoknak és szemináriumi hallgatóknak. Megszámlálhatatlan elmélkedést és cikket írt keresztény folyóiratoknak. Keresztény könyveket is írt. Angoltudása segített engem is egy szélesebb kulturális ismerethez.
88 éves korában meghalt nagyapám. Egyértelműen érezhető volt a temetésén, hogy óriási hatást gyakorolt azoknak az embereknek az életére, akikkel találkozott, és hatalmas tisztelet övezte a családban és társadalomban. Egyszerű életmódjával arra használta nyelvi tehetségét, hogy az Úr nevét még magasabbra emelje azáltal, hogy örömöt és békét vitt az emberek életébe.
Ez a világ azokat bálványozza, akik nagyokat mernek álmodni, és "nagy" dolgokat érnek el. Mégis ott vannak azok is, akik szép csendben használják istenadta tehetségüket, hogy megérintsék az életünket, és jobbá tegyék azt. Ebben a nyughatatlan világban mindnyájunknak kihívás ez.

Imádság: Urunk, köszönjük azok fáradozását, akik hozzád vezettek, és megmutatták, hogyan értékeljük áldásaidat. Ámen.

Ki mutatta meg neked, hogyan lehet hittel élni?
Rohan P. Diarsa (Gujarat, India)

IMÁDKOZZUNK A NAGYSZÜLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek