2017. július 21. péntek

Ezért meghajtom térdemet az Atya előtt, akiről nevét kapja minden nemzetség mennyen és földön: adja meg nektek dicsőségének gazdagsága szerint, hogy hatalmasan megerősödjék bennetek a belső ember az ő Lelke által; hogy a Krisztus lakjék szívetekben a hit által, a szeretetben meggyökerezve és megalapozva képesek legyetek felfogni minden szenttel együtt: mi a szélesség és hosszúság, magasság és mélység; és így megismerjétek Krisztusnak minden ismeretet meghaladó szeretetét, hogy teljességre jussatok, az Isten mindent átfogó teljességéig. Aki pedig mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk, a bennünk munkálkodó erő szerint: azé a dicsőség az egyházban Krisztus Jézus által nemzedékről nemzedékre, örökkön-örökké. Ámen.

Ef 3,14-21.

ELŐRE VAGY HÁTRA?

Ha a földbe vetett búzaszem nem hal meg, egymaga marad; de ha meghal, sokszoros termést hoz. (Jn 12,24)

Egy virágzó zöld erdőn át autóztam. Befordultam egy kanyarnál, és fehér hengerek százait pillantottam meg egy kopár domboldalon. Temetőre hasonlított, a sírok kivehető soraival. Aztán közelebbről megnéztem. Minden fehér henger egy kis növénypalántát vett körül, védelmet nyújtva a rágcsáló szarvasok és az erős szél ellen. A kép elvont üzenetén gondolkodtam: a veszteség időnként utat készít valami új növekedésnek. Aztán eszembe jutott, milyen gyakran tapasztaltam az életben, hogy elveszítettem tulajdonomat, embereket, vagy állást. Az első reakcióm minden alkalommal a düh és csalódottság volt. Sok energiát vesztettem azzal, hogy hátratekintettem, ahelyett, hogy előre néztem volna és láttam volna az új életet, amit Isten azon az üres helyen plántál.
Ne harcoljunk hát a változásokkal szemben. Gondoljunk arra, hogy mennyivel hamarabb tud Isten valami újat és gyönyörűt kezdeni bennünk, ha átadjuk neki büszkeségünket és az irányítást. Ő csak arra vágyik, hogy megáldjon minket. A világ által sugallt "én vagyok az első" szemlélettel szemben Isten azt mondja, hogy ha meghalunk önző vágyainknak (Gal 5,24), megnyílnak az ajtók egy új növekedésének, "sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük, vagy gondoljuk." (Ef 3,20).

Imádság: Urunk, segíts rád bíznunk veszteségeinket, és előre tekinteni az általad adott új növekedésére. Ámen.

Isten minden veszteséggel egy új növekedés lehetőségét adja.
Linda Jett (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY NYITOTTAK LEGYÜNK AZ ÚJ ÉLET FELÉ!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Július
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek