2017. július 22. szombat

Mivel pedig a gyermekek test és vér részesei, ő is hozzájuk hasonlóan részese lett ezeknek, hogy halála által megsemmisítse azt, akinek hatalma van a halálon, vagyis az ördögöt; és megszabadítsa azokat, akik a haláltól való félelem miatt egész életükben rabok voltak. Mert nyilván nem angyalokat karol fel, hanem Ábrahám leszármazottait karolja fel. Ezért mindenben hasonlóvá kellett lennie a testvéreihez, hogy irgalmas és hű főpap legyen az Isten előtti szolgálatban, hogy engesztelést szerezzen a nép bűneiért. Mivel maga is kísértést szenvedett, segíteni tud azokon, akik kísértésbe esnek.
Mivel tehát nagy főpapunk van, aki áthatolt az egeken, Jézus, az Isten Fia, ragaszkodjunk hitvallásunkhoz. Mert nem olyan főpapunk van, aki ne tudna megindulni erőtlenségeinken, hanem olyan, aki hozzánk hasonlóan kísértést szenvedett mindenben, kivéve a bűnt. Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk.

Zsid 2,14-18; 4,14-16.

Ő MÁR JÁRT OTT

Mivel maga Jézus is kísértést szenvedett, segíteni tud azokon, akik kísértésbe esnek. (Zsid 2,18)

Fiatal koromban, mikor helytelenül tettem valamit, tudtam, hogy apám nemsokára bejön a szobámba, megfordítja a székemet, és fordítva ráül; én pedig lelepleződöm. Egyszer, mikor a szék megfordult, és felkészültem a szidásra, apa mondott néhány szót, ami a mai napig megragadt bennem: "Ha úgy gondolod, hogy találtál egy gödröt, amibe én még nem estem bele, akkor szólj!" Két dologról beszélt: egyrészt, hogy őt is megkísértette ugyanaz, aminek én most engedtem, másrészt tudta, hogy nem csapom be. Nyugtalanító volt ezt hallani, ugyanakkor mégis közelebb vitt apámhoz, mert tudtam, hogy együtt érez velem.
Apámmal és velem ellentétben, amikor Jézus szembesült a kísértéssel, nem engedett annak. (Zsid 4,15) Üldözték, mert igaz életet élt, megkísértetett a sivatagban, és a lehető legborzalmasabb módon halt meg. Megváltónk megérti kísértéseinket, mert ő maga is megkísértetett. Mivel Jézus szeret minket, emlékeztet arra, hogy nem csapjuk be őt, és nem kell azért távol maradnunk, mert azt gondoljuk, hogy nincs benne együttérzés irántunk. A nehéz pillanatokban ne feledjük, hogy Jézus ismer, megért és törődik velünk, mert ő is átélte ezt.

Imádság: Istenünk, segíts, hogy megvalljuk bűneinket, és keressük a te szeretetedet és megbocsátásodat! Ámen.

Jézus hozzám hasonlóan megkísértetett, és megérti küzdelmeimet.
Michael Wolff (Colorado, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY ELFOGADJUK A MEGBOCSÁTÁST!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek