2017. július 24. hétfő

A karmesternek: Dávidé, az ÚR szolgájáé, aki akkor mondta el ennek az éneknek a szavait az ÚRnak, amikor valamennyi ellensége hatalmából és Saul kezéből kimentette őt az ÚR.
Ezt mondta: Szeretlek, URam, erősségem!
Az ÚR az én kőszálam, váram és megmentőm, Istenem, kősziklám, nála keresek oltalmat, pajzsom, hatalmas szabadítóm, fellegváram!
Az ÚRhoz kiáltok, aki dicséretre méltó, és megszabadulok ellenségeimtől.
Körülvettek a halál kötelei, pusztító áradat rettent engem.
A sír kötelei fonódtak rám, a halál csapdái meredtek rám.
Nyomorúságomban az ÚRhoz kiáltottam, segítségért kiáltottam Istenemhez. Meghallotta hangomat templomában, kiáltásom a fülébe jutott.

Zsolt 18,1-7.

ERŐ A KITARTÁSHOZ

Mindenre van erőm Krisztusban, aki megerősít engem. (Fil 4,13)

"Krisztus erőt ad a kitartásra." Ezek a szavak 2003 januárja óta fel vannak írva a család konyhai írótáblájára. Akkoriban mindig ide írogattam fel a Csendes Percek napi gondolatát, hogy az egész család elmélkedhessen róla napközben. Akkoriban épp egy válságot élt át a család, azóta is rajta maradt a táblán. E szavak emlékeztetnek minket, hogy újra és újra Krisztus erejére bízzuk magunkat.
Azt mondja a Biblia, hogy egyedül Isten a mi erőnk forrása (Zsolt 18,2; 28,7), és hogy megerősödünk, ha bízunk az Úrban (Ézs 40,31). Pál apostol a "testébe adatott tövisen" keresztül tanulta meg ezt a leckét (2Kor 12,7). Ugyanígy mi is tanulhatunk nehézségeinkből.
A mi táblánk arra emlékeztet, hogy Isten Krisztuson keresztül mindeddig képessé tett elviselni a családunk nehézségeit: a nagyi évtizedes betegségét, egy családi barátunk öngyilkosságát, apám rákdiagnózisát, valamint nagymamám és apám halálát. A fenti szavak azóta éveken keresztül mindennapi vigasztalást jelentettek anyámnak és nekem. Krisztus erejének ígérete egy napi gondolat helyett biztató emlékeztető lehet számunkra minden egyes napra.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük, hogy naponta emlékeztetsz a te szeretetedre. Segíts mindennap a te erődre bíznunk magunkat! Ámen.

Krisztus az én erőm, ma és mindennap.
Janine A. Kuty (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK A GONDOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek