2017. július 25. kedd

Egy samáriai asszony jött vizet meríteni. Jézus így szólt hozzá: "Adj innom!" Tanítványai ugyanis elmentek a városba, hogy ennivalót vegyenek. A samáriai asszony ezt mondta: "Hogyan? Te zsidó létedre tőlem kérsz inni, mikor én samáriai vagyok?" Mert a zsidók nem érintkeztek a samáriaiakkal. Jézus így válaszolt: "Ha ismernéd az Isten ajándékát, és hogy ki az, aki így szól hozzád: Adj innom! te kértél volna tőle, és ő adott volna neked élő vizet." Az asszony így szólt hozzá: "Uram, merítő edényed sincs, a kút is mély: honnan vennéd az élő vizet? Talán nagyobb vagy te atyánknál, Jákóbnál, aki ezt a kutat adta nekünk, és aki maga is ebből ivott, sőt fiai és jószágai is?" Jézus így válaszolt neki: "Aki ebből a vízből iszik, ismét megszomjazik, de aki abból a vízből iszik, amelyet én adok neki, soha többé meg nem szomjazik, mert örök életre buzgó víz forrásává lesz benne." Az asszony erre ezt mondta: "Uram, add nekem azt a vizet, hogy ne szomjazzam meg, és ne kelljen idejárnom meríteni."

Jn 4,7-15.

ÉLŐ VÍZ

"Jézus így kiáltott: Ha valaki szomjazik, jöjjön hozzám, és igyék! Aki hisz énbennem, ahogy az Írás mondta, annak belsejéből élő víz folyamai ömlenek. Ezt pedig a Lélekről mondta, akit a benne hívők fognak kapni." (Jn 7,37-39a)

Texasban élek, ahol általában rendkívül forró és száraz a nyár. Nemrég lettünk túl egy hosszú, kemény nyári aszályon. Az egykor csónakokkal teli tavak száraz, repedezett homokká lettek. Az emberek átsétáltak a folyókon, ahová korábban úszni jártak. A buja és zöld pázsit száraz, repedezett és barna lett.
A következő év tavaszán végre nagy esőzéseket kaptunk. A megfonnyadt és kiszáradt fű újra sűrű, dús, és zöld volt, a boldog csónakázók és úszók pedig visszatértek a tavakhoz és a folyókhoz.
Életem bizonyos mélypontjain úgy éreztem, a lelkem megfonnyadt és kiszáradt. Talán barna gyepre vagy száraz patakmederre hasonlított. De amikor Istenhez kiáltok imádságban, dicséretben és a Biblián keresztül, lelkem ismét kivirul. Újra Isten friss és megújító vize ömlik belőle. Isten élő vizet kínál szomjunk oltására, melyet Jézus Krisztuson keresztül kaphatunk meg. Az a víz, amelyet ő ad, képes megújítani mindazt, ami száraznak és menthetetlennek tűnik.

Imádság: Drága Istenünk, ha száraz idők jönnek, tudjuk, hogy te élő vizet kínálsz, amely megtölti és megújítja lelkünket. Ámen.

Isten élő vize oltja a szomjamat.
Dennis Burk (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK SZÁRAZSÁGOT ÉLNEK ÁT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Július
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek