2017. július 31. hétfő

Jézus felemelve a hangját ezt mondta: "Aki hisz énbennem, az nem énbennem hisz, hanem abban, aki elküldött engem; és aki lát engem, az azt látja, aki elküldött engem. Én világosságul jöttem a világba, hogy aki hisz énbennem, ne maradjon a sötétségben. Ha valaki hallja az én beszédeimet, és nem tartja meg azokat, én nem ítélem el azt; mert nem azért jöttem, hogy elítéljem a világot, hanem azért, hogy megmentsem. Aki elvet engem, és nem fogadja el az én beszédeimet, annak van ítélő bírája: az az ige, amelyet szóltam, az ítéli el őt az utolsó napon. Mert én nem magamtól szóltam, hanem aki elküldött engem, maga az Atya parancsolta meg nekem, hogy mit mondjak, és mit beszéljek. Én pedig tudom, hogy az ő parancsolata örök élet. Amit tehát én mondok, úgy hirdetem, ahogyan az Atya mondta nekem."

Jn 12,44-50.

A VILÁG VILÁGOSSÁGA

Jézus ismét megszólalt, és ezt mondta nekik: Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága. (Jn 8,12)

Mind az otthonunk, mind a gyülekezetünk, ahol feleségemmel szolgálunk, a városon kívül található. Ezáltal lehetőségem nyílik arra, hogy éjjel-nappal őszintén értékelni tudjam a természet csodáit. Különösen a hold ragyogásában szeretek gyönyörködni, mikor az egész tájat bevilágítja.
A Holdnak nincs saját fényforrása, de visszatükrözi a Nap fényét. Azonban amikor a Hold körülbelül minden 27. napon megkerüli a Földet, gravitációs ereje működésbe lép, hatva az apály-dagályra és sok minden másra.
A mai igeszakasz emlékeztet minket arra, hogy Jézus Krisztus a világ világossága, nekünk pedig az a feladatunk, hogy másokat bíztassunk azáltal, hogy továbbadjuk a világosságot. Akárcsak a Hold esetében, ez nem a mi fényünk, csupán visszatükrözzük azt a fényt, amely a folyamatosan érkezik fényforrásunktól, Jézus Krisztustól. Krisztus fénye mindenkié, és amikor ezt a fényt tükrözzük, abban a reménységben élhetünk, hogy az egész világ részesülhet az élet világosságában.

Imádság: Teremtő Istenünk, köszönjük szereteted fényének ajándékát. Segíts, hogy ezt nagylelkűen fel tudjuk ajánlani másoknak is! Ámen.

Isten arra hív, hogy Krisztus fényét tükrözzem a világ felé.
Hernaldo Lara (Carazo, Nicaragua)

IMÁDKOZZUNK A HOLD-KUTATÓ TUDÓSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Július
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek