2017. augusztus 1. kedd

Ezt mondja az ÚR: Majd ha eltelik a babiloni hetven esztendő, akkor gondom lesz rátok, és valóra váltom azt a jó szót, hogy visszahozlak benneteket erre a helyre. Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az ÚR -: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek. Ha segítségül hívtok, és állhatatosan imádkoztok hozzám, akkor meghallgatlak benneteket. Megtaláltok engem, ha kerestek és teljes szívvel folyamodtok hozzám. Megtaláltok engem - így szól az ÚR -, jóra fordítom sorsotokat, összegyűjtlek benneteket minden nép közül és minden helyről, ahová szétszórtalak - így szól az ÚR -, és visszahozlak erre a helyre, ahonnan fogságba vitettelek benneteket.

Jer 29,10-14.

ISTEN SZERETETÉNEK CSODÁJA

Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az Úr -: jólétet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövő az, amelyet nektek szánok. (Jer 29,11)

Mostanában sok nehézséggel kell megbirkóznom, de bízom Isten segítségében. Mégis, néha kételkedem, és elveszettnek érzem magam. Miután megnéztem egy kedvenc tévés műsoromat, ahol egy csapat képregényhősnek öltözött, intelligens fickó megmenti a világot, arra gondoltam, miért nem lehetek én is szuperhős. Miért nem lehet nekem is szupererőm, amivel életek millióit menthetném meg, jóvátenném a rosszat, és igazságot hoznék a Földre? A kérdés felvetésekor már tudtam is a választ. Mi mindannyian szuperhősök vagyunk! A hit a fegyverünk, egyedi adottságainkban hatalom van, és Isten az erőnk!
Isten mindennap lehetőséget kínál, hogy helyrehozzuk a rosszat Krisztus szeretetének továbbadásával, hogy életeket mentsünk kedvességünkkel és együttérzésünkkel, és hirdessük Isten igéjének igazságát. Lehet, hogy tetteink nem tűnnek nagynak és bátornak, mint a szuperhősöké. Talán sohasem tudjuk meg, hogy tettünk megerősítette-e valaki hitét, hogy a részvétünk reményt ébresztett-e valakiben. De Istennek terve van velünk. A mások megsegítésére adódó lehetőségek megragadása része lehet ennek a tervnek.

Imádság: Drága Istenünk, add, hogy mindig tudjunk bízni benned és soha nem múló szeretetedben. Ámen.

Milyen "szupererőt" kaptam Istentől, amivel segítségére lehetek a világnak?
Kathy Morgan (Maryland, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÉRTÉKTELENNEK ÉRZIK MAGUKAT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek