2017. augusztus 4. péntek

Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim - így szól az ÚR.
Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak az én utaim a ti utaitoknál, és az én gondolataim a ti gondolataitoknál.
Mert ahogyan az eső és a hó lehull az égből, és nem tér oda vissza, hanem megöntözi a földet, termővé és gyümölcsözővé teszi; magot ad a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek,
ilyen lesz az én igém is, amely számból kijön: nem tér vissza hozzám üresen, hanem véghezviszi, amit akarok, eléri célját, amiért küldtem.
Bizony, örömmel jöttök ki, és békességben vezetnek benneteket. A hegyek és a halmok vígan ujjonganak előttetek, és a mező fái mind tapsolnak.
A tövis helyén ciprus nő, a csalán helyén mirtusz nő. Az ÚR dicsőségére lesz ez, örök jelül, amely nem pusztul el.

Ézs 55,8-13.

MEGOSZTANI ISTEN IGÉJÉT

Ilyen lesz az én igém is, amely számból kijön: nem tér vissza hozzám üresen, hanem véghezviszi, amit akarok. (Ézs 55,11)

Robin barátnőm nagyon el volt keseredve, mert csak 13 gyerek jött el a szokásos nyári bibliatáborba. "Sok pénzt belefektettünk," - mondta, "szereztem segítséget, szabadságot vettem ki a hétre, és csak tizenhárman voltak."
Meséltem neki az én első nyári gyerektáboromról. Egy kis gyülekezet szervezte, és csak pár környékbeli gyerek vett részt rajta. Én voltam az egyik. "Itt kaptam az első Bibliámat"- mondtam neki. "Itt tanultam meg az első bibliai verset, és énekeltem először a "Engem szeret Jézusom..." éneket. Tizenhárom évvel később, amikor egy barátom elmondta nekem az evangéliumot, és a Jn 3,16-ot idézte, már ismertem az igét, mert sok évvel azelőtt megtanultam."
Azon a nyáron, ott, a gyerektáborban nem hoztam meg a döntést, hogy követem Jézust, és azok a kedves emberek, akik ott voltak, nem is tudták meg, hogy tizenhárom évvel később hitre jutottam. De Isten azt az igét használta, hogy megnyissa a szívemet, amit ők ott tanítottak nekem, és már több mint harminc éve hűségesen szolgálom az Urat. Még ha nem is láthatjuk rögtön, bízhatunk benne, hogy Isten igéje mindig véghezviszi az ő akaratát.

Imádság: Drága Jézusunk, segíts, hogy hűségesen megosszuk másokkal a te igédet, és bízzunk abban, hogy véghezviszed akaratodat a körülöttünk élő emberekben is. Ámen.

Az evangélium továbbadása soha sem eltékozolt idő.
Lori Hatcher (Dél-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A NYÁRI BIBLIATÁBOROK VEZETŐIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek