2017. augusztus 5. szombat

Miután ettek, így szólt Jézus Simon Péterhez: "Simon, Jóna fia, jobban szeretsz-e engem, mint ezek?" Ő pedig így felelt: "Igen, Uram, te tudod, hogy szeretlek téged!" Jézus ezt mondta neki: "Legeltesd az én bárányaimat!" Másodszor is megszólította: "Simon, Jóna fia, szeretsz-e engem?" Ő ismét így válaszolt: "Igen, Uram, te tudod, hogy szeretlek téged." Jézus erre ezt mondta neki: "Őrizd az én juhaimat!" Harmadszor is szólt hozzá: "Simon, Jóna fia, szeretsz-e engem?" Péter elszomorodott, hogy harmadszor is megkérdezte tőle: szeretsz-e engem? Ezért ezt mondta neki: "Uram, te mindent tudsz; te tudod, hogy szeretlek téged." Jézus ezt mondta neki: "Legeltesd az én juhaimat! Bizony, bizony, mondom néked: amikor fiatalabb voltál, felövezted magadat, és oda mentél, ahova akartál; de amikor megöregszel, kinyújtod a kezedet, más övez fel téged, és oda visz, ahova nem akarod." Ezt azért mondta, hogy jelezze: milyen halállal dicsőíti meg majd Istent. Miután ezt mondta, így szólt hozzá: "Kövess engem!"
Péter ekkor megfordult, és látta, hogy követi az a tanítvány, akit Jézus szeretett, aki a vacsorán ráhajolt a keblére, és megkérdezte: "Uram, ki az, aki elárul téged?" Őt látta tehát Péter, és megkérdezte Jézustól: "Uram, hát vele mi lesz?" Jézus pedig így szólt hozzá: "Ha akarom, hogy ő megmaradjon, amíg eljövök, mit tartozik rád? Te kövess engem!" Elterjedt tehát az atyafiak között az a mondás, hogy ez a tanítvány nem hal meg. Pedig Jézus nem azt mondta neki, hogy nem hal meg, hanem ezt: "Ha akarom, hogy megmaradjon, amíg eljövök, mit tartozik rád?"

Jn 21,15-23.

"KÖVESS ENGEM!"

Jézus így szólt Péterhez: Kövess engem! (Jn 21,19)

Az olvasásra kijelölt igében Jézus Péterrel beszélget, miután Péter megtagadta őt. Mikor Jézus próbálja rávezetni, hogy a saját életére figyeljen, Péter rögtön arról faggatja, hogy mi lesz egy másik tanítvánnyal.
Én is sokszor úgy viselkedem, mint Péter. Mások életére figyelek, és összehasonlítgatom a sajátommal. Ők miért olyan szerencsések, és én miért nem vagyok az? Nekem miért nincs férjem, gyerekem, szép házam, jó állásom? És amikor elkezdek hasonlítgatni, csalódottnak érzem magam, és elégedetlen vagyok az életemmel.
Jézus viszont ugyanazt mondja nekem, mint Péternek: "Mit tartozik rád? Te kövess engem!" Jézus tudja, hogy csak összezavar, ha mások életére figyelek. Ő azt kívánja tőlem, hogy csak arra koncentráljak, amire engem hívott el.
Mindannyian személyre szabott képességeket kaptunk, melyeket Isten használni szeretne. Nincs két tökéletesen egyforma ember. Még ha Isten nem is adja meg, amire vágyunk, bízhatunk abban, hogy az ő terve mindig jó. Ha elfogadjuk azt az életet, amit Isten nekünk szán, és neki tetszően éljük, megelégedettek lehetünk.

Imádság: Drága Mennyei Atyánk, köszönjük, hogy szeretsz minket. A tieid vagyunk. Segíts az életünket úgy élni, hogy az téged dicsőítsen! Ámen.

Isten mindig a legjobbat akarja nekem.
Melissa Wilson (Kansas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ELÉGEDETTSÉGRE VÁGYNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek