2017. augusztus 6. vasárnap

Most azért az URat féljétek, és őt szolgáljátok tökéletesen és igazán. Távolítsátok el azokat az isteneket, amelyeket atyáitok szolgáltak a folyamon túl, meg Egyiptomban, és az URat szolgáljátok! De ha nem tetszik nektek, hogy az URat szolgáljátok, válasszátok ki még ma, hogy kit akartok szolgálni: akár azokat az isteneket, akiket atyáitok szolgáltak a folyamon túl, akár az emóriak isteneit, akiknek a földjén laktok. De én és az én házam népe az URat szolgáljuk! Erre válaszolt a nép, és ezt mondta: Távol legyen tőlünk, hogy elhagyjuk az URat, és más isteneket szolgáljunk! A mi Istenünk az ÚR! Ő hozott ki bennünket és atyáinkat Egyiptom földjéről, a szolgaság házából, és azokat a nagy jeleket tette szemünk láttára. Megőrzött bennünket minden úton, amelyen jártunk, és minden nép között, ahol átvonultunk.

Józs 24,14-17.

AZ ÖREG KARÓRA

Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok. (1Pt 5,7)

Lelkészként nemrégiben kaptam kinevezést egy új gyülekezet vezetésére. Pakoltam, és vártam a nagy fordulatot az életemben, amikor nagymamám régi karórájára pillantottam, amelyet még az édesapjától kapott. Több mint hatvan éves volt a karóra, és még mindig működött.
Azon az estén, mielőtt még végleg elhagytam az otthonom, az életemre gondoltam, és felidéztem nagymamám életét is. Az öreg óra végigkísérte az ő és édesapja életét ebben a világban, és számlálja az én életem idejét is, melyet Isten ajándékaként örömmel élek. Elgondolkodtam, milyen lesz majd a szolgálatom, milyen példát hagyok hátra? A Zsolt 90,12 jutott eszembe: "Taníts úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk!"
Nincs sok időnk ebben a világban. Nem tudjuk, életünk órájának mutatói mikor állnak meg. De azt viszont tudjuk, hogy a mi szerető Istenünk adta életünket és a képességet, hogy eldöntsük, hogyan éljük azt. Legyen életünk hittel, reménnyel és szeretettel teli mindenért, amit Isten teremtett!

Imádság: Urunk, vezess minket utadon. Adj nekünk bölcs szívet, hogy hűek maradhassunk hozzád, szerető Teremtőnk. Ámen.

Hogyan fejezem ki hálám az életért, melyet Istentől kaptam?
Vladimir Angelov (Rusze, Bulgária)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NAGY VÁLTOZÁS ELÉ NÉZNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek