2017. augusztus 9. szerda

De te maradj meg abban, amit tanultál, és amiről megbizonyosodtál, tudván, kiktől tanultad, mivel gyermekségedtől ismered a szent írásokat, amelyek bölccsé tehetnek téged az üdvösségre a Krisztus Jézusba vetett hit által. A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített.

2Tim 3,14-17.

TISZTÁNLÁTÁS

A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy az Isten embere tökéletes és minden jó cselekedetre felkészített legyen. (2Tim 3,16-17)

Találtam egy cseles, figyelemre méltó vállkendő-mintát. A fonal változatossága a naplemente meleg árnyalatait hordozta. Ahogy átfutottam a leírást, ezt gondoltam: "Micsoda? Ebben semmi logika! Lehetetlenség!" Tudtam, hogy kell a szükséges szemeket kivitelezni, de nem tudtam elképzelni, hogyan fog létrejönni a képen látható darab. Azon töprengtem, belekezdjek-e ebbe a drága, nehéznek tűnő projektbe.
A keresztény tisztánlátás hasonló az én horgolási feladatomhoz. Úgy érezzük, sürgősen tennünk kell valami újat Istenért, és találunk egy érdekes szolgálati lehetőséget, de az kivihetetlennek tűnik. Talán tudjuk, hogyan kell a szükséges részfeladatokat megoldani, de nem tudjuk elképzelni, hogyan fogjunk hozzá. A különleges lehetőség meghaladja képességeinket. Vajon szánjunk-e rá időt és energiát?
Végül, bíztam az útmutatásban. Megvettem a fonalat, egyszerre egy sort olvasva a leírásban követtem a mintát. A kendő minden várakozásomat betöltötte. Ugyanígy, ha minden nap egy kicsit olvasunk a Bibliából, és annak útmutatása szerint élünk, tapasztalataink minden reményünket felülmúlják majd.

Imádság: Urunk, segíts meglátni és megtenni az előttünk álló követendő lépést. Ámen.

A Biblia eszközöket ad ahhoz, hogy tisztán lássak.
Sharon B. Capron (Oklahoma, USA)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY MEGÉRTSÜK ISTEN AKARATÁT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek