2017. augusztus 11. péntek

Nem igazságtalan az Isten, hogy elfeledkeznék a ti cselekedeteitekről és arról a szeretetről, amelyet az ő nevében tanúsítottatok, amikor a szenteknek szolgáltatok és most is szolgáltok. De kívánjuk, hogy közületek mindenki ugyanazt az igyekezetet tanúsítsa mindvégig, amíg a reménység egészen be nem teljesedik, hogy ne legyetek restek, hanem kövessétek azokat, akik hit és türelem által öröklik az ígéreteket.
Amikor az Isten Ábrahámnak ígéretet tett, mivel nem esküdhetett nagyobbra, önmagára esküdött, és így szólt: "Bizony, gazdagon megáldalak, és nagyon megsokasítalak." És így, miután türelemmel várt, beteljesült az ígéret. Mert az emberek önmaguknál nagyobbra esküsznek, és náluk minden ellenvetésnek véget vet, és mindent megerősít az eskü. Ezért tehát az Isten, mivel még teljesebben akarta megmutatni az ígéret örököseinek, hogy elhatározása változhatatlan, esküvel vállalt kezességet. Így e két változhatatlan tény által, amelyekben lehetetlen, hogy Isten hazudjon, erős bátorításunk van nekünk, akik odamenekültünk, hogy belekapaszkodjunk az előttünk levő reménységbe. Ez a reménység lelkünknek biztos és erős horgonya, amely behatol a kárpit mögé, ahova elsőként bement értünk Jézus, aki Melkisédek rendje szerint főpap lett örökké.

Zsid 6,10-20.

MEGTARTOTT ÍGÉRETEK

Ez a reménység lelkünknek biztos és erős horgonya. (Zsid 6,19)

Egy barátomtól egyszer kaptam egy csiszolt üveggömbökből álló kinti díszt, amely a szélben forog. Fel is akasztottam. Amikor másnap ragyogó napfényre ébredtem, örömmel fedeztem fel a házfalon cikázó kis villogó szivárványokat. Isten Noénak tett ígérete jutott eszembe, hogy soha többé nem pusztítja el a földet árvíz által. Valójában valahányszor nehéz időket élek meg, Isten sok-sok ígéretére gondolok, amiket be is tartott: Isten megígérte Ábrahámnak, hogy leszármazottai annyian lesznek, mint a csillagok, és úgy is van; megígérte Mózesnek, hogy kivezeti Izráel népét Egyiptomból, és úgy lett; megígérte Izráel népének, hogy visszatérnek a fogságból, és úgy történt. Minden ígéret hitből jövő választ igényelt.
Jézus azt mondta, "Keressétek először Isten országát és az ő igazságát, és mindezek ráadásként megadatnak majd nektek (Mt 6,33). 35 éve ez alapján járom az Isten útját, és nem csalódtam benne.
A Biblia azt mondja, hogy akik Jézus Krisztus által Istenhez tartoznak, a mennyben örökre vele lesznek. Az életemet ennek az ígéretnek igazságára is ráépítem. És Isten hűsége alapján bízom benne, hogy nem fogok csalódni.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy hűségesen gondoskodsz rólunk, bármi történjék. Ámen.

Ha szivárványt látok, Isten megtartott ígéreteire gondolok.
James Forayter (Queensland, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKET KÉTSÉGEK GYÖTÖRNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek