2017. augusztus 13. vasárnap

Pál, Isten akaratából Krisztus Jézus apostola, a Krisztus Jézusban való élet ígérete szerint, Timóteusnak, szeretett fiának: Kegyelem, irgalom, békesség Istentől, a mi Atyánktól és a Krisztus Jézustól, a mi Urunktól.
Hálát adok az Istennek, akinek őseimhez hasonlóan tiszta lelkiismerettel szolgálok, amikor szüntelenül, éjjel és nappal megemlékezem rólad könyörgéseimben, és könnyeidre emlékezve látni kívánlak, hogy öröm töltsön el. Eszembe jutott ugyanis a benned élő képmutatás nélküli hit, amely először nagyanyádban, Lóiszban és anyádban, Eunikében lakott, de meg vagyok győződve arról, hogy benned is megvan. Ezért emlékeztetlek téged, hogy gerjeszd fel az Isten kegyelmi ajándékát, amely kezeim rád tétele által van benned. Mert nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét.

2Tim 1,1-7.

KÖZÖS TÁNYÉRBÓL

Eszembe jutott ugyanis a benned élő képmutatás nélküli hit, amely először nagyanyádban, Lóiszban és anyádban Eunikében lakott, de meg vagyok győződve arról, hogy benned is megvan. (2Tim 1,5)

Amikor a kisfiam kezdett szilárd ételt enni, kihívást jelentett, hogy rávegyem a zöldségevésre. A puha kis brokkoli, répa és tök katonák hamar a földön landoltak, még mielőtt a tányérján tudtam volna tartani őket. Egy nap rájöttem, hogy bár a kisfiamat nem érdekelte a saját tányérján lévő zöldség, az enyémen lévők felé igencsak nagy érdeklődést mutatott. Igyekezett engem utánozni, és a tányéromról bármit megevett. Óriási halom zöldséget raktam hát a saját tányéromra. Idővel megkedvelte a zöldségeket, és már a saját tányérjáról is élvezettel eszegette.
Lóisz és Eunike hatását vizsgálva világos számomra, hogy Timóteus valami hasonlót élt át. Ez a nagymama és édesanya megosztotta Timóteussal a krisztusi hitét. A hit idővel megerősödött Timóteusban, majd az élet és szolgálat fakadt belőle.
A szülők és nagyszülők igyekeznek a legjobb otthont, oktatást és lehetőségeket biztosítani gyermekeiknek és unokáiknak. Lóisz és Eunike emlékeztet bennünket, milyen fontos megosztanunk a következő generációval a hit alapjait, és táplálni azt bennük, amíg maguk is igazi hitre jutnak.

Imádság: Urunk, segíts, hogy életünk a te szeretetedet tükrözze, és Jézus Krisztusban való őszinte hitünket átadhassuk az utánunk jövő generációnak. Ámen.

Hogyan oszthatom meg hitemet a következő generációval?
Donyale Fraylon (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ENNIVALÓT NÉLKÜLÖZŐ GYERMEKEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek