2017. augusztus 14. hétfő

Bölccsé teszlek, és megtanítalak, melyik úton kell járnod. Tanácsot adok, rajtad lesz a szemem.
Ne legyetek olyan oktalanok, mint a ló vagy az öszvér, amelynek kantárral és zablával kell fékezni szilajságát, másképpen nem közelít hozzád.
Sok fájdalom éri a bűnöst, de aki bízik az ÚRban, azt ő szeretettel veszi körül.
Örüljetek az ÚRnak, ujjongjatok, ti igazak! Vigadjatok mind, ti igaz szívűek!

Zsolt 32,8-11.

ISTEN GONDOSKODÁSÁBAN

Bölccsé teszlek, és megtanítalak, melyik úton kell járnod. Tanácsot adok, rajtad lesz a szemem. (Zsolt 32,8)

2014-ben kaptam tanári diplomát. A végzés után összecsomagoltam, és elutaztam egy másik tartományba, hogy ott keressek állást. Azt terveztem, hogy ahol letelepszek, ott fogok dolgozni. Arra egyáltalán nem gondoltam, Istennek mi a terve az életemmel. Hátrahagytam a családom, és a gyülekezeti szolgálatot is. Miután megérkeztem az új helyre, odaköltöztem egy rokonomhoz, és nekiláttam az álláskeresésnek.
Két hónap eltelt, de semmilyen ajánlatot nem kaptam. Eközben nagyon hiányzott a családom és a gyülekezetem. A Csendes Percek olvasásával vigasztaltam magam, de nagy ürességet éreztem a szívemben. Kezdtem kutatni, vajon Isten elhagyott volna, de próbáltam bízni, hogy Isten szemmel tart, és törődik a jólétemmel. Az életemnek eme mély pontján telefonon kaptam egy állásajánlatot abból a tartományból, ahonnan eljöttem. Ezt a hívást Isten imáimra adott válaszaként értelmeztem. Minden gondolkodás nélkül csomagoltam, és visszatértem. A történtekből megértettem, hogy Isten tervei nem mindig egyeznek az enyéimmel. Isten mindig is figyelte az életemet. Ha folyamatosan imádkozunk és van hitünk, biztosak lehetünk, hogy Isten szemmel tart és irányít bennünket.

Imádság: Szerető Istenünk, segíts megértenünk, hogy te csak a legjobbat akarod nekünk, és hogy terveid sokkal jobbak a mi terveinknél. Ámen.

Istennek nagy tervei vannak számomra.
Abigail Pijal (Ecuador)

IMÁDKOZZUNK A MUNKANÉLKÜLI TANÁROKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek