2017. augusztus 15. kedd

János ezt mondta neki: "Mester, láttunk valakit, aki a te nevedben űz ki ördögöket, és eltiltottuk, mert nem követett minket." Jézus azonban ezt mondta: "Ne tiltsátok el, mert nincsen senki, aki csodát tesz az én nevemben, és ugyanakkor gyalázni tudna engem, mert aki nincs ellenünk, az melletünk van. Aki inni ad nektek egy pohár vizet az én nevemben, mivel a Krisztuséi vagytok, bizony, mondom néktek, hogy el nem marad a jutalma."

Mk 9,38-41.

NINCSENEK HATÁROK

Mert aki nincs ellenünk, az mellettünk van. (Mk 9,40)

Zenész barátommal nemrég egy modern istentiszteleti szolgálatot kezdtünk csupán két hangszerrel: dobbal és egy akusztikus gitárral. Minden tőlünk telhetőt megtettünk, de a korlátozott számú zenei kíséret miatt akadozott a szolgálat. A következő napokban a gyülekezetből egy fiatal lány erősködött, hogy kérjem meg a bátyját, hogy játsszon velünk. Hihetetlenül tehetséges elektromos gitáros volt, de nem hitt Istenben. Én pedig nem akartam, hogy egy ateista játsszon a dicsőítő csoportban. Később kiderült, hogy az Istenben való hitem nem volt elegendő.
Szerencsére a húga kitartó volt. Végül beleegyeztem, hogy játsszon. Miközben együtt zenélt a dicsőítő csapattal, krisztusi hitre jutott. Micsoda fontos lecke volt ez számomra - Isten előtt nincsenek határok, amikor az emberekben munkálkodik!
A tanítványok hasonló leckét tanultak. János látott egy férfit, aki Jézus nevében démonokat űzött, de nem az ő körükből való volt. János próbálta leállítani. Azt gondolta, hogy Isten csak az általuk jóváhagyott módszerekkel dolgozik. De Jézus így válaszolt: "Ne akadályozzátok őt... mert aki nincs ellenünk, az mellettünk van" (Mk 9,39-40).
Azért imádkozom, hogy szemünk megnyíljon, és lássuk, mit cselekszik Isten a világunkban, és a legváratlanabb helyeken különösen olyanok által, akikről nem is gondoljuk.

Imádság: Istenünk, segíts meglátnunk, hol munkálkodsz, és utána teljes szívvel részt venni a szolgálatodban. Ámen.

Isten munkájának nincsenek határai a világban.
Kevin L. Thomas (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ EGYHÁZZENÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek