2017. augusztus 18. péntek

Az Ige testté lett, közöttünk lakott, és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét, telve kegyelemmel és igazsággal. János bizonyságot tett róla, és azt hirdette: "Ő volt az, akiről megmondtam: Aki utánam jön, megelőz engem, mert előbb volt, mint én." Mi pedig valamennyien az ő teljességéből kaptunk kegyelmet kegyelemre. Mert a törvény Mózes által adatott, a kegyelem és az igazság Jézus Krisztus által jelent meg. Istent soha senki sem látta: az egyszülött Isten, aki az Atya kebelén van, az jelentette ki őt.

Jn 1,14-17.

ALÁZATOS SZOLGÁLAT

Kicsoda bölcs és értelmes közöttetek? Mutassa meg a magatartásával, hogy mindent bölcs szelídséggel tesz! (Jak 3,13)

Hetente néhányszor önkéntes vagyok gyülekezetünk könyvtárában. Gyakran látok egy bizonyos férfit csavarhúzóval, fúróval vagy csiszolóval a kezében.
Ha megkérdezem, mit csinál, mindig azt mondja: "Ó, csak észrevettem, hogy ezt meg kellene javítani, s arra gondoltam, beugrom, és megcsinálom a szabadidőmben." Sosem kap fizetséget ezekért az apró, de fontos munkákért, s a gyülekezet nagy részének fogalma sincs, hogy a hét folyamán gyakran itt dolgozik. De éppen az ilyen tanítványok "tartják karban" az egyház gyülekezeteit.
Néhányan azt hiszik, a tanítvány dolga a százaknak szóló bizonyságtétel vagy prédikálás, és sokan végzik is ezt a szolgálatot. Ám nem kevésbé fontos az a hívő ember, aki derűsen végzi a kis dolgokat, melyek kényelmesebbé, gyümölcsözőbbé teszik mások életét. Mindannyian kaptunk Istentől tehetséget valamihez, melyet az ő országának szolgálatába állíthatunk. Csak fel kell ismernünk, mi ez a képesség, s eldöntenünk, hogy az Úrért fogjuk használni - majd elindulni, és megcsinálni.

Imádság: Drága Urunk, add, hogy megbecsüljük a legkisebb szolgálatot is, melyet a te nevedben végeznek sokszor észrevétlenül. Ámen.

Kinek a szolgálatát ismerhetem fel ma?
Ken Claar (Idaho, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ALÁZATOS, GYAKORLATI MÓDON SZOLGÁLÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek