2017. augusztus 20. vasárnap

Mindenekelőtt az egymás iránti szeretet legyen kitartó bennetek, mert a szeretet sok bűnt elfedez. Legyetek egymással vendégszeretők zúgolódás nélkül. Ki milyen lelki ajándékot kapott, úgy szolgáljatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai: ha valaki prédikál, úgy mondja szavait, mint Isten igéit, ha valaki szolgál, úgy szolgáljon, mint aki azt az Istentől kapott erővel végzi, hogy mindenkor az Isten dicsőíttessék Jézus Krisztus által, akié a dicsőség és a hatalom örökkön-örökké. Ámen.

1Pt 4,8-11.

KERESD AZ ARANYAT!

Ő engem fog dicsőíteni, mert az enyémből merít, és azt jelenti ki nektek. (Jn 16,14)

21 éves koromban Timmel, a barátommal, nyári munkát vállaltunk Alaszkában. Több hónapja jártunk együtt, és nagyon boldog voltam, mikor megkérte a kezem, és aranyrög-gyűrűt húzott az ujjamra. Néhány hónappal később összeházasodtunk.
Ahogy az aranymosók gondosan átszűrik a kavicsokat, hogy megtalálják az aranyrögöket, úgy nekünk is sok mindent kellett "kiszűrnünk". Esküvőnk után rengeteget vitatkoztunk. Hogy egyet említsek: Tim az egyedüllétből merít erőt, míg én szeretek kimozdulni és a barátaimmal lenni. A köztünk lévő különbségek frusztráltak és dühös voltam.
Ahogy egyre jobban megismertem Istent, kezdtem megbecsülni a tényt, hogy Isten mennyire értékeli személyemet és tehetségemet. Elhatároztam, hogy én is így fogom Timet értékelni. Megdicsértem képességeit, mint például tehetségét a szoftverfejlesztésben, vagy három gyermekünk türelmes meghallgatásában. Imáim és a hitben való növekedésem Timhez is közelebb vittek.
Ha elhatározzuk, hogy szeretteink pozitív tulajdonságaira koncentrálunk, akkor a negatív dolgok szétfoszlanak. Közben képessé válunk arra, hogy Isten elfogadó természetével forduljunk szeretteink felé.

Imádság: Urunk, segíts megszabadulnunk a rosszindulattól és a haragtól, hogy meglássuk egymásban az értéket. Ámen.

Megtalálom-e szeretteimben Isten aranyrögeit?
Lynn Hare (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK A BÁNYÁSZOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek