2017. augusztus 23. szerda

Szolgák! Félelemmel és rettegéssel engedelmeskedjetek földi uraitoknak, olyan tiszta szívvel, mint a Krisztusnak. Ne látszatra szolgáljatok, mintha embereknek akarnátok tetszeni, hanem Krisztus szolgáiként cselekedjétek Isten akaratát: lélekből, jóakarattal szolgáljatok, mint az Úrnak és nem mint embereknek; mert tudjátok, hogy ha valaki valami jót tesz, visszakapja az Úrtól, akár szolga, akár szabad. Ti pedig, urak, ugyanígy bánjatok velük, hagyjátok a fenyegetést, mivel tudjátok, hogy, él a mennyekben az Úr, aki nekik is, nektek is Uratok, és aki nem személyválogató.

Ef 6,5-9.

AZ ÚRNAK DOLGOZNI

Jóakarattal szolgáljatok, mint az Úrnak, és nem, mint embereknek. (Ef 6,7)

Húszas éveim végén, néhány évvel azután, hogy átadtam életemet Krisztusnak, számítógép programozóként dolgoztam egy nagyvállalatnál. Egyik nap, miután nem sikerült megtalálnom egy hibát a számítógépes programban, amit én írtam, azon kezdtem el gondolkodni, hogy megfelelő hivatást választottam-e. Emlékszem, így imádkoztam: "Uram, inkább teljes állásban téged szolgálnálak!" Mindig úgy gondoltam, hogy Isten csak lelkészeket, egyházi dolgozókat és misszionáriusokat hív el teljes állású keresztény szolgálatba. De azon a napon úgy éreztem, hogy Isten így szól hozzám: "Te már teljes állásban engem szolgálsz. Én helyeztelek téged ehhez a céghez."
Azt tanultam ebből a tapasztalatból, hogy Isten örömét leli a különböző helyeken végzett becsületes munkánkban. Van, akit arra hív, hogy lelkészként és gyülekezeti munkásként szolgáljon. Másokat pedig arra hív, hogy keresztényként otthon és sok egyéb helyen szolgáljunk.
Bármit is teszünk, tehetjük buzgón, mintha az Úrnak tennénk, nem pedig embereknek (Kol 3,23). Arra kaptunk elhívást, hogy összeszedetten, pozitív hozzáállással és megfelelő munkamorállal szolgáljunk, hogy bármilyen hivatásban is legyünk, Istennek hozzunk dicsőséget.

Imádság: Drága Istenünk, segíts, hogy szolgálatunkkal tisztességet és dicsőséget szerezzünk nevednek! Ámen.

Ma ott szolgálom az Urat, ahol éppen vagyok.
Whitney V. Myers (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK A FRISS KERESZTÉNYEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek