2017. augusztus 28. hétfő

Jézus így válaszolt: "Ha valaki szeret engem, az megtartja az én igémet; azt pedig az én Atyám is szeretni fogja, és elmegyünk hozzá, és szállást készítünk magunknak nála. Aki nem szeret engem, nem tartja meg az én igémet. Az az ige pedig, amelyet hallotok, nem az enyém, hanem az Atyáé, aki elküldött engem."
"Elmondom ezeket nektek, amíg veletek vagyok. A Pártfogó pedig, a Szentlélek, akit az én nevemben küld az Atya, ő tanít majd meg titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit én mondtam nektek. Békességet hagyok nektek: az én békességemet adom nektek; de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen."

Jn 14,23-27.

IMÁDSÁG BÉKESSÉGÉRT

Hagyj fel a rosszal, és cselekedj jót, törekedj békességre, és kövesd azt! (Zsolt 34,15)

A feszült napok és álmatlan éjszakák arra késztettek, hogy nyugtalanító helyzetemet megosszam egy barátommal, Jerry-vel, akivel heti imádságra találkoztunk. Tanácsot kértem tőle. Óvatosan tett néhány javaslatot, de ezek nem hoztak egyértelmű megoldást a kérdésemre. Később azonban, amikor Jerry így imádkozott: "Uram, adj Steve-nek békességet!" - felszínre jött a válasz. Jerry imája feloldotta a feszültséget, mivel a békesség volt az, ami nekem hiányzott. Isten békessége nem a problémák megoldásának eredménye. Isten békessége a problémák közepette is jelen van.
Később, Jerry imája ifjúkorom egyik történetét juttatta eszembe. Egy nap, heves hóvihar idején egy fákkal teli ligetbe léptem. Mivel a fák eloszlatták a vihar hevét, az erdős terület nyugodt és békés volt; madarak repkedtek ágról ágra, és a vadállatok a puha, porhanyós hóban szökdécseltek. A hópelyhek lágyan hullottak az égből, mert nem volt szél. Mégis, ahogy a fák mögé néztem, hevesen tombolt a vihar.
Jerry imája továbbra is megnyugtat, ahogy Isten békességére gondolok, amely, mint egy fás liget, menedéket nyújt nekem az élet viharaiban.

Imádság: Drága Atyánk, Istenünk, add nekünk a te békédet, amely minden értelmet meghalad, hogy bátran nézhessünk szembe a mai nap küzdelmeivel. Ámen.

Hogyan keresem ma Isten békességét?
Steven Thompson (Iowa, USA)

IMÁDKOZZUNK BÉKESSÉGÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek