2017. augusztus 29. kedd

"Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, ahol a moly és a rozsda megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják, hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a moly, sem a rozsda nem emészti meg, és ahol a tolvajok sem ássák ki, és nem lopják el. Mert ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is."
"A test lámpása a szem. Ezért ha a szemed tiszta, az egész tested világos lesz. Ha pedig a szemed gonosz, az egész tested sötét lesz. Ha tehát a benned lévő világosság sötétség, milyen nagy akkor a sötétség!"
"Senki sem szolgálhat két úrnak, mert vagy az egyiket gyűlöli, és a másikat szereti, vagy az egyikhez ragaszkodik, és a másikat megveti: nem szolgálhattok Istennek és a mammonnak."

Mt 6,19-24.

KINCSEKET GYŰJTENI

Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön..., hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben... Mert ahol a te kincsed van, ott lesz a te szíved is. (Mt 6,19-21)

Táborban végzett szolgálatom első két évében kicsi, nyikorgó, és göröngyös ágyam volt. Mikor új táborba költöztem, azzal ünnepeltem, hogy megvettem a lehető legszebb matracot, amit megengedhettem magamnak, hozzáillő ágykerettel együtt. A legjobb ágy volt, amiben valaha feküdtem.
Később, egészségügyi gondok miatt visszatértem szülővárosomba, de nem tudtam minden holmimat magammal vinni. A terepjáróm túl kiszámíthatatlan volt egy ilyen hosszú útra, és nem akartam teherautót bérelni. Bőröndökbe pakoltam a legtöbb holmimat, de a drága ágynak nem volt már helye. Még azon is elgondolkoztam, hogy szállításra költsek több száz dollárt. De Isten megmutatta, hogy földi kincseimhez akartam ragaszkodni ahelyett, hogy mennyei kincseket gyűjtenék.
Nemsokára találkoztam egy házaspárral, akik egy keresztény nevelőotthonban dolgoztak. Ágyakra volt szükségük a gyermekek számára, és az én speciális ágytípusom éppen megfelelő volt erre a célra. Amikor átjöttek az ágyért, meg is sirathattam volna ezt a kedves bútordarabomat. Ehelyett azonban, mivel Isten segített megváltoztatni nézőpontomat, örültem, hogy az ágyam valaki más szükségét szolgálhatja.

Imádság: Urunk, dicsérünk téged ajándékainkkal, melyeket azért adtál, hogy velük másoknak szolgáljunk. Ámen.

Földi kincseimet mennyei célra tudom használni.
Jessica Lippe (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK A NEVELŐSZÜLŐK GYERMEKEIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek