2017. szeptember 1. péntek

A régebbiek már beteljesedtek, most újakat mondok. Még mielőtt kibontakoznak, tudatom veletek.
Énekeljetek az ÚRnak új éneket, dicséretet a föld széléig, akik tengerre szálltok, és ami a tengert betölti, a szigetek és lakóik!
Zengjen a puszta és városai, a falvak, amelyekben Kédár lakik! Ujjongjanak a kősziklákon lakók, a hegytetőkön is kiáltozzanak!
Dicsőítsék az URat, hirdessék dicséretét a szigeteken!
Az ÚR elindul, mint egy hős, indulatba jön, mint egy harcos, harsányan kiált, diadalmaskodik ellenségein.
Sokáig hallgattam, némán türtőztettem magam. De most zihálva nyögök, és lihegek, mint egy szülő asszony.
Letarolom a hegyeket és halmokat, úgyhogy egész növényzetük elszárad. A folyókon gázlókat készítek, és a mocsarakat kiszárítom.
Vezetem majd a vakokat olyan úton, amelyet nem ismertek, ismeretlen ösvényeken viszem őket. A sötétséget világossággá változtatom előttük, a rögös utat simává. Ezeket a dolgokat véghezviszem, nem mulasztom el.

Ézs 42,9-16.

KACSACSŐRŰ EMLŐS

A régebbiek már beteljesedtek, most újakat mondok. Még mielőtt kibontakoznak, tudatom veletek. (Ézs 42,9)

A tudósok korábban úgy vélték, hogy minden emlősállat elevenszülő, és egyetlen emlős sem rak le tojásokat. Azután Ausztrália vízi útjait kutatva rátaláltak a kacsacsőrű emlősre. Ez az állat nemcsak a hódszerű farkával és a csőrével lepte meg a zoológusokat, hanem ő bizonyult az egyetlen ismert melegvérű, prémes emlősnek, amely tojásokat rak le. Rendkívüli felfedezésekről az Ószövetségben is olvashatunk. Izrael népe ismételten megtapasztalt olyan dolgokat, melyeket azelőtt sohasem látott: kettéváló tengert, tűzoszlopot, sziklából fakadó vizet és mennyből jövő mannát. Isten egy új korszakra készítette fel őket.
Bármi új elfogadása kényelmetlen és félelmet keltő lehet. Új kapcsolatok, ismeretlen hely, új munka, sőt a megbocsátás és a bizalom is bátorságot és hitet igényelnek. Ha figyelünk, észrevehetjük, hogy Isten új módon cselekszik az életünkben, melyekről korábban nem is álmodtunk. Új dolgok válnak láthatóvá. Ezek megkérdőjelezhetik eddigi tudásunkat és hitünket.
Ha úgy gondoljuk, a dolgaink terv szerint alakulnak, nincs semmilyen "kacsacsőrű emlős" az életünkben, ezt jelnek is tekinthetjük, hogy bátran keressük a váratlan dolgokat. És talán észrevétlenül már lehetőséget is kapunk, hogy elinduljunk, és felfedezzük az Isten által készített új dolgokat.

Imádság: Urunk, adj bátorságot bizalommal elindulnunk! Ámen.

Isten több mindent tartogat számomra, mint amiről tudok.
Tez Brooks (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÚJ ÉLETSZAKASZBA LÉPNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek