2017. szeptember 2. szombat

Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.

Fil 4,6-7.

NINCS TÖBB AGGÓDÁS

Semmiért se aggódjatok. (Fil 4,6)

A kanapén ültem és olvastam. Egyik kezemmel gyengéden simogattam a házi kedvencként tartott 9 éves nyuszi, Alice bundáját. Hirtelen felugrott, hosszú füleivel valami általam nem hallott fenyegető hangra meredt. Nem volt semmiféle ragadozó az otthonunkban, amely árthatott volna neki, de azt gondoltam, le fog ugrani a kanapéról, és beiszkol az ágy alá, ahogy szokott, amikor megriad valamitől. Gyengéden beszéltem hozzá, tovább simogattam, míg újra meg nem nyugodott.
Mindjárt eszembe jutott, milyen gyakran aggodalmaskodom jelentéktelen dolgok miatt, még ha tudom is, hogy Isten velem van. A kis nyuszi félelme valósnak tűnt saját maga számára. Én tudtam, hogy minden rendben van, neki azonban bíznia kellett abban, hogy gondoskodni fogok róla.
Isten arra bátorít, hogy ne aggódjunk, és imádságban ő elé vigyük kéréseinket. Mégis, milyen gyakran engedjük, hogy félelmeink erőt vegyenek rajtunk! Mennyivel nyugodtabb lenne az életünk, ha bíznánk a mai olvasmány ígéretében: "Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat". Úgy tapasztalom, hogy valahányszor megbízom ezekben a szavakban, átélhetem az Istennel való békességet és nyugalmat.

Imádság: Édesatyánk, segíts mindennap emlékeznünk rá, hogy te nagyobb vagy, mint a gondjaink, és mindenkor békességet tudsz adni nekünk! Ámen.

Szeretném, ha ma Isten békessége töltené be szívemet.
Michele C. Baker (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI AGGODALMASKODIK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek