2017. szeptember 4. hétfő

A kegyelmi ajándékok között ugyan különbségek vannak, de a Lélek ugyanaz. Különbségek vannak a szolgálatokban is, de az Úr ugyanaz. És különbségek vannak az isteni erő megnyilvánulásaiban is, de Isten, aki mindezt véghezviszi mindenkiben, ugyanaz. A Lélek megnyilvánulása pedig mindenkinek azért adatik, hogy használjon vele. Mert némelyik a Lélek által a bölcsesség igéjét kapta, a másik az ismeret igéjét, ugyanazon Lélek által. Egyik ugyanattól a Lélektől a hitet, a másik ugyanazon Lélek által a gyógyítások kegyelmi ajándékait. Van, aki az isteni erők munkáit vagy a prófétálást kapta; van, aki lelkek megkülönböztetését, a nyelveken való szólást, vagy pedig a nyelveken való szólás magyarázását kapta. De mindezt egy és ugyanaz a Lélek munkálja, aki úgy osztja szét kinek-kinek ajándékát, amint akarja.

1Kor 12,4-11.

ISTEN SEGÍTŐ KEZE

Mert a nekünk adott kegyelem szerint különböző ajándékaink vannak. (Róm 12,6)

Néhány évvel ezelőtt a feleségemmel együtt éppen vásároltunk. Hirtelen erős késztetést éreztem, hogy a fagyasztott élelmiszerek osztályára menjek, és megnézzem a jégkrémeket. Valójában nem akartam jégkrémet venni, csak erős vágyat éreztem, hogy megnézzem őket. Ahogy odaértem, megláttam egy alacsony, idősebb embert a jégszekrény ajtaja előtt állni. Nagyon megörült amint meglátott, és megkérdezte: "Le tudná venni nekem, kérem, azt a dobozt onnan fentről?" "Természetesen" - válaszoltam. Már visszafelé tartottam feleségemhez, amikor megtorpantam. Egy különös, mégis vidám érzés fogott el: Isten volt az, aki használt most engem, hogy segítsek valakin.
Korábban küszködtem azzal az érzéssel, hogy nincs semmilyen érdemleges talentumom, hogy szolgáljak az Úrnak. Aztán eszembe jutott a Biblia szava, hogy különböző ajándékaink vannak a szolgálatra. Az én egyik ajándékom, hogy kész vagyok segíteni másoknak apró dolgokban, étel felszolgálásában, az asztal megterítésében, vagy levenni a polcról valamit annak, aki nem éri azt el. Azt hiszem, Isten tudta, hogy az az ember szeretne valamit, amit nem tud megtenni, és azt is tudta, hogy én kész vagyok segíteni, ezért odaküldött. Mindnyájunknak van képessége Isten szolgálatára, csak nem mindig ismerjük fel.

Imádság: Drága Urunk, a te szolgáid vagyunk. Használj minket, ahogy jónak látod, országod dicsőségére! Ámen.

Isten használni tud, ha készséges vagyok.
Tyrel Williams (Missouri, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÉRTÉKTELENNEK ÉRZIK MAGUKAT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek