2017. szeptember 7. csütörtök

Mivel tehát már elfogadtátok Krisztus Jézust, az Urat, éljetek is őbenne. Gyökerezzetek meg és épüljetek fel őbenne, erősödjetek meg a hit által, amint tanultátok, és hálaadásotok legyen egyre bőségesebb.
Vigyázzatok, hogy rabul ne ejtsen valaki titeket olyan bölcselkedéssel és üres megtévesztéssel, amely az emberek hagyományához, a világ elemeihez, és nem Krisztushoz alkalmazkodik. Mert benne lakik az istenség egész teljessége testileg, és benne jutottatok el ti is ehhez a teljességhez, mert ő a feje minden fejedelemségnek és hatalmasságnak. Benne vagytok körülmetélve is, de nem kézzel végzett körülmetéléssel, hanem a Krisztus szerinti körülmetéléssel, a bűn testének levetése által. A keresztségben vele együtt eltemettek benneteket, és vele együtt fel is támadtatok az Isten erejébe vetett hit által, aki feltámasztotta őt a halottak közül.

Kol 2,6-12.

A KIJELÖLT SÁVBAN MARADNI

Gyökerezzetek meg és épüljetek fel őbenne, erősödjetek meg a hit által, amint tanultátok... (Kol 2,7)

Nyolcéves ikerlányaim úszni tanulnak egy úszóiskolában. A medence hosszú, és az úszósávok kötelekkel vannak elválasztva egymástól. A legkisebbek úszás közben úgy néznek ki, mintha legyeket csapdosnának, néha cikkcakkban neki mennek a kötélnek, és meg kell állniuk, hogy kiszabadítsák magukat, de azért csak átevickélnek a túlsó végre. A középső csoportosok mozgása már koordináltabb, de néha ők is nekiütköznek a kötélnek. A legidősebbek és legtapasztaltabbak egyenesen hasítják a vizet, a sávon belül maradnak egész idő alatt.
Hívő életünk is hasonló az úszóiskolához. Friss keresztényként buzgók vagyunk, tele energiával, de szükségünk van egy érettebb hívőre, aki tanácsot ad és irányít. Különben túlléphetünk a határokon.
A jó úszás képessége nem a kortól függ, és a lelki életben sem így van ez. A tökéletesedés gyakorlással és engedelmességgel történik. A jobb úszók hallgatnak edzőikre, tanulnak útmutatásaikból, és sokat gyakorolnak. A hitben érettek tanulmányozzák a Bibliát, és keresik hívő testvéreik tanácsát, hogy jobban szolgálhassák az Urat. Még tapasztalataink ellenére is nekiütközhetünk időnként a köteleknek. De állhatatossággal és erősödő hittel el fogjuk érni a túlsó partot.

Imádság: Istenünk, segíts erős és egyenes hitre! Köszönjük hívő testvéreinket, akik vezetnek és tanácsolnak. Ámen.

Istent szolgálva növekedhetek a hitben.
Bob La Forge (New Jersey, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÚSZNI TANULÓ GYERMEKEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek