2017. szeptember 8. péntek

Kérünk titeket, testvéreink, hogy becsüljétek meg azokat, akik fáradoznak közöttetek, akik elöljáróitok az Úrban, és intenek is titeket, és munkájukért nagyon becsüljétek őket. Éljetek egymással békességben. Kérünk titeket, testvéreink, intsétek a tétlenkedőket, biztassátok a bátortalanokat, karoljátok fel az erőtleneket, legyetek türelmesek mindenkihez. Vigyázzatok, hogy senki se fizessen a rosszért rosszal, hanem törekedjetek mindenkor a jóra egymás iránt és mindenki iránt. Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra. A Lelket ne oltsátok ki, a prófétálást ne vessétek meg, de mindent vizsgáljatok meg: a jót tartsátok meg, a gonosz minden fajtájától tartózkodjatok. Maga pedig a békesség Istene szenteljen meg titeket teljesen, és őrizze meg a ti lelketeket, elméteket és testeteket teljes épségben, feddhetetlenül a mi Urunk Jézus Krisztus eljövetelére.

1Thessz 5,12-23.

HELYREÁLLÍTVA

A békesség Istene szenteljen meg titeket teljesen. (1Thessz 5,23)

Férjemmel elhatároztuk, hogy megveszünk egy 1911-ben épült csinos kis házat. Ólomüveg ablakok, beépített szekrények, egy titkos lépcső és a tetőterasz felülmúlta minden elképzelésünket. Egy barátunk megemlítette a férjemnek, hogy a nappali és az étkező alacsony mennyezete szokatlan volt abban a korban. Fúrtak hát egy kis lyukat az álmennyezeten, de nem láttak be, így hát kivágtak egy akkora nyílást, hogy a fejük átférjen.
Amint bekémleltek a nyíláson, elámultak a látványtól, és izgatottan leszakították az álmennyezet többi részét is. A régi, porlepte gipszstukkók mögött, gazdagon díszített tartógerendák váltak láthatóvá, és egy koronás párkány, mely körbefutott az egész helyiségen. Ezután gyorsan visszaadtuk az eredeti szépségét a szobáknak. Vajon miért rejtette el valaki ezt a szépséget?
Rájöttem, hogy mi is megengedhetjük, hogy valami hasonló történjen az életünkben. Talán hagyjuk, hogy a bűn elfedje azt az embert, akivé Isten teremtett minket. De ha együtt munkálkodunk Istennel, hogy kitakarítsuk életünkből a sok szemetet, újra láthatjuk Isten szépségét és keze munkáját. Nem is tehetünk ezután mást, mint hogy dicsérjük és magasztaljuk teremtőnket és alkotónkat.

Imádság: Köszönjük Istenünk, hogy soha nem mondasz le rólunk. Segíts eltávolítani az életünkből azt, ami akadályoz, hogy örülhessünk a veled való közösség szépségének. Ámen.

Isten megszentelő munkája helyreállítja az embert.
Sharon Setzer (Washington, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÉPÍTŐMUNKÁSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek