2017. szeptember 9. szombat

Erősödjetek meg az Úrban és az ő hatalmas erejében. Öltsétek magatokra az Isten fegyverzetét, hogy megállhassatok az ördög mesterkedéseivel szemben. Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak. Éppen ezért vegyétek fel az Isten fegyverzetét, hogy ellenállhassatok a gonosz napon, és mindent leküzdve megállhassatok. Álljatok meg tehát, felövezve derekatokat igazságszeretettel, és magatokra öltve a megigazulás páncélját, felsaruzva a lábatokat a békesség evangéliuma hirdetésének a készségével. Vegyétek fel mindenképpen a hit pajzsát, amellyel kiolthatjátok a gonosznak minden tüzes nyilát. Vegyétek fel az üdvösség sisakját is, és a Lélek kardját, amely az Isten beszéde. Minden imádságotokban és könyörgésetekben imádkozzatok mindenkor a Lélek által. Éppen azért legyetek éberek, teljes állhatatossággal könyörögve az összes szentekért.

Ef 6,10-18.

ÁLLVA MARADNI

Uram, kegyelmezz nekünk, benned reménykedünk! Légy segítségünk reggelenként, szabadítónk a nyomorúság idején! (Ézs 33,2)

Két évvel ezelőtt történt, hogy egy-két napig tartó, majdnem ciklonerejű vihar után az egyik gyülekezetünkhöz utaztam szolgálatra. Az utam egy fenyőerdőn vezetett keresztül, és az egyik szakaszon láttam, hogy nagyon sok fa több mint 45 fokos szögben meghajlott vagy teljesen kidőlt. Csak néhány fa maradt egyenesen. Úgy véltem, hogy a talaj adottságai vagy a gyökerek gyengesége miatt nem tudtak a fák ellenállni az erős széllökéseknek. Elgondolásom bár logikus volt, mégis téves. Később megtudtam, hogy a szél nem a megszokott irányból fújt, és a fák ezért nem tudtak ellenállni az erejének.
Ekkor a saját hívő életemre gondoltam. Számos alkalommal találtam magam hasonló helyzetben, meglepve a szél irányától, és felkészületlenül a viharral való szembenézésre. A hitben való növekedés, és az Istennel való élő közösségünk azt jelenti, hogy meglátjuk törékenységünket és azt, hogy rászorulunk Jézus Krisztus megmentő kegyelmére. Krisztus az, aki segít, hogy állva maradjunk még a nem várt helyzetekben is.

Imádság: Kegyelmes Istenünk, add, hogy felismerjük törékeny voltunkat, és Jézus Krisztus által erősítsd szívünkben a gondviselés bizonyosságát! Ámen.

Gyengeségemben Krisztus az erősségem.
Eduardo Conde (Aveiro, Portugália)

IMÁDKOZZUNK A TERMÉSZETI KATASZTRÓFÁK ÁLDOZATAIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek