2017. szeptember 11. hétfő

Testvéreim, amikor dicsőséges Urunkba, a Jézus Krisztusba vetett hitetek szerint éltek, ne legyetek személyválogatók. Mert ha belép hozzátok a gyülekezetbe fényes ruhában egy aranygyűrűs férfi, és ugyanakkor egy szegény is belép kopott ruhában, és ti arra figyeltek, aki a fényes ruhát viseli, sőt ezt mondjátok neki: "Te ülj ide kényelmesen", a szegényhez pedig így szóltok: "Te állj oda", vagy "Ülj le ide a zsámolyomhoz", nem kerültetek-e ellentmondásba önmagatokkal, és nem lettetek-e gonosz szándékú bírákká? Figyeljetek csak ide, szeretett testvéreim: vajon nem Isten választotta-e ki azokat, akik a világ szemében szegények, hogy hitben gazdagok legyenek, és örököljék azt az országot, amelyet Isten az őt szeretőknek ígért. De ti megszégyenítettétek a szegényt. Vajon nem a gazdagok hatalmaskodnak-e rajtatok, nem ők hurcolnak-e titeket törvény elé? Nem ők káromolják-e azt a szép nevet, amelyről titeket elneveztek? Ha ellenben betöltitek a királyi törvényt az Írás szerint: "Szeresd felebarátodat, mint magadat!" - helyesen cselekesztek. De ha személyválogatók vagytok, bűnt követtek el, és a törvény mint törvényszegőket marasztal el titeket.

Jak 2,1-9.

ISTEN MINDENKIT SZERET

Erre Péter ezt mondta: Most értem meg igazán, hogy Isten nem személyválogató, hanem minden nép között kedves előtte, aki féli őt, és igazságot cselekszik. (ApCsel 10,34-35)

Négyéves lányunk egy nap odajött hozzánk, és ezt mondta: "Apa, Anya, két ember, akiknek különbözik a szemük színe, lehetnek barátok." Szünetet tartott, majd nyomatékosan így fejezte be: "De tényleg!". Feleségemmel együtt nevettünk. Nemcsak lányunk lelkesedése volt mulatságos, de maga a gondolat is. Természetes, hogy lehetnek barátok. Elvégre ki lenne olyan felszínes, hogy elutasítson egy barátot a szeme színe miatt?
Elgondolkoztatott, hogy az emberek gyakran milyen felszínesek tudnak lenni. Másokhoz való viszonyulásunkat meghatározza a bőrszín, a nemzetiség vagy egyéb felszínes tulajdonság, mint a jövedelem, anyagi siker, vagy ezek hiánya.
De tudjuk, hogy Isten senkit sem utasít el. Valójában szereti a változatosságot. Isten nem választ ki egy bőrszínt, testalkatot, vagy sikerszintet, hogy a megkívánttól eltérőekről tudomást se vegyen. A Szentírás éppen az ellenkezőjéről tanúskodik. Isten gyermekei a legkülönfélébb csoportokból valók.
Amikor úgy érezzük, hogy a világ elítél bennünket, Istenhez és a Biblia tanításához fordulhatunk, hogy az ő szemével lássuk magunkat. Istenben olyan mély szeretetet találunk, amely sohasem vet el bennünket.

Imádság: Atyánk, hálát adunk, hogy szereted az egyediségünket. Segíts, hogy hasonlóképpen szeressünk másokat! Ámen.

Isten senkit sem utasít el.
Neal Eckert (Michigan, USA)

IMÁDKOZZUNK A KIREKESZTETTEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek