2017. szeptember 13. szerda

Gyermekek! Engedelmeskedjetek szüleiteknek az Úrban, mert ez a helyes. "Tiszteld apádat és anyádat": ez az első parancsolat, amelyhez ígéret fűződik, mégpedig ez: "hogy jó dolgod legyen, és hosszú életű légy a földön." Ti apák pedig ne ingereljétek gyermekeiteket, hanem neveljétek az Úr tanítása szerint fegyelemmel és intéssel.

Ef 6,1-4.

TELEFONHÍVÁS

De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el. (Ézs 40,31)

Gyermekkoromban nem tudtam semmit az apámról, csak a nevét. Egy éjszaka Istent kértem iránymutatásért. Imádság közben a megbocsátásra és a szülők tiszteletének fontosságára gondoltam. Rájöttem, hogy az elutasítástól való félelem megfosztott a lehetőségétől, hogy megtapasztaljam az egészséges apa-lány kapcsolat örömét. Negatív előítéleteim táplálta ellenkezésem a megbocsátásra megakadályozott a békülésben.
Már többször felemeltem a kagylót, de sohasem hívtam fel. Folyton arra gondoltam, vajon ez-e a megfelelő időpont, és aggódtam, hogy elítél amiatt, hogy nem kerestem korábban. Sok idő telt el, és mindketten kihagytunk fontos mérföldköveket a másik életéből. Állandóan azon tűnődtem, mi lenne, ha valamelyikünk anélkül halna meg, hogy lehetősége lett volna azt mondani: "Szeretlek". Végül felhívtam. 34 év után újra felvettem a kapcsolatot az apámmal.
Idővel a kapcsolatunk javult. Szinte mindennap beszélünk. Mind a ketten hálásak vagyunk a lehetőségért, hogy tanúi lehetünk Isten erejének az életünkben. Ez az új fejezet segített, hogy felismerjem: Istennek van ereje megújítani mindeneket.

Imádság: Urunk, segíts bízni, hogy akkor is munkálkodsz az életünkben, amikor úgy tűnik, nincs előrelépés. Ámen.

Látni szeretném, hogy Isten új dolgot visz végbe életemben.
Scoie Green (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK OLYAN FELNŐTTEKÉRT, AKIK ÚJRA FELVESZIK A KAPCSOLATOT SZÜLEIKKEL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek