2017. szeptember 14. csütörtök

Egyébként pedig, testvéreim, kérünk titeket, és intünk az Úr Jézus nevében, hogy amint tőlünk tanultátok, hogyan kell Istennek tetsző módon élnetek - s amint éltek is -, ebben jussatok még előbbre. Hiszen tudjátok: milyen rendelkezéseket adtunk nektek az Úr Jézus nevében. Az az Isten akarata, hogy megszentelődjetek: hogy tartózkodjatok a paráznaságtól, hogy mindenki szentségben és tisztaságban tudjon élni feleségével, nem a kívánság szenvedélyével, mint a pogányok, akik nem ismerik az Istent; és hogy senki túlkapásra ne vetemedjék, és ne csalja meg testvérét semmiféle ügyben. Mert bosszút áll az Úr mindezekért, ahogyan már előbb megmondtuk nektek, és bizonyságot is tettünk róla. Mert nem tisztátalanságra hívott el minket az Isten, hanem megszentelődésre. Aki tehát ezt megveti, az nem embert vet meg, hanem az Istent, aki Szentlelkét is reátok árasztja.
A testvéri szeretetről pedig nem szükséges írnom nektek, hiszen titeket is az Isten tanított az egymás iránti szeretetre; és mert gyakoroljátok is ezt minden testvér iránt egész Macedóniában. De kérünk titeket, testvéreim, hogy egyre inkább gyarapodjatok ebben, és tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük nektek. A kívülállók iránt tisztességesen viselkedjetek, és ne szoruljatok rá senkire.

1Thessz 4,1-12.

VÁLTOZÓ MEDER

Egyébként pedig, testvéreim, kérünk titeket, és intünk az Úr Jézus nevében, hogy amint tőlünk tanultátok, hogyan kell Istennek tetsző módon élnetek - s amint éltek is -, ebben jussatok még előbbre. (1Thessz 4,1)

A Cávado egy kis folyó, mely egész Portugálián keresztülfolyik. Jelenléte évezredeken keresztül biztosított ellátást egy itt lévő régi településnek. A folyó mindig is fontos szerepet játszott a környéken élő emberek megélhetése szempontjából. Az 1960-as években egy óriási duzzasztót építettek, mely mindent megváltoztatott a folyó környékén. Megváltozott a helyi mikroklíma is. A hatalmas víztömeg jelenléte a víztározóban csökkentette a környék extrém időjárását. Hatékony energiaforrást teremtett. Az áram elérhetőségével együtt megérkeztek a hűtőgépek, a rádió, a tévé és az internet, melyek gyökeresen megváltoztatták az emberek életét.
Krisztus jelenlétében ugyanígy megváltozik az életünk. Isten gyermekeként mások szolgálatára fordíthatjuk erőnket. Minden ember, aki elfogadta Krisztust, képes mindent megváltoztatni maga körül. A duzzasztóhoz hasonlóan Krisztus képes jobbra fordítani életünk folyását. Elveszettség helyett Isten minden ember képességének új lehetőséget biztosít, megújulást, új utat, mely átformál bennünket és a körülöttünk lévőket.

Imádság: Istenünk, segíts Krisztus képére formálódnunk, hogy áldás lehessünk a körülöttünk élők számára. Ámen.

Ma Istent követem mások szolgálatában.
Emanuel Dinis (Portugália)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEM RENDELKEZNEK ÁRAMMAL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek