2017. szeptember 15. péntek

Jakab, Istennek és az Úr Jézus Krisztusnak szolgája, üdvözletét küldi a szórványban élő tizenkét törzsnek.
Teljes örömnek tartsátok, testvéreim, amikor különféle kísértésekbe estek, tudván hogy hitetek próbája állhatatosságot eredményez. Az állhatatosság pedig tegye tökéletessé a cselekedetet, hogy tökéletesek és hibátlanok legyetek, minden fogyatkozás nélkül. Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen bölcsességet Istentől, aki készségesen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek, és meg is kapja. De hittel kérje, semmit sem kételkedve, mert aki kételkedik, az olyan, mint a tenger hulláma, amelyet a szél sodor és ide-oda hajt. Ne gondolja tehát az ilyen, hogy bármit is kaphat az Úrtól, a kétlelkű és minden útján állhatatlan ember. A szegénysorsú testvér dicsekedjék a méltóságával, a gazdag pedig megalázott voltával, mert elmúlik mindez, mint a mező virága. Mert felkel a nap nagy hőséggel, és elszárítja a füvet; a virága lehullik és szépsége elvész. Így sorvad el vállalkozásaiban a gazdag is. Boldog ember az, aki a kísértés idején kitart, mert miután kiállta a próbát, elnyeri az élet koronáját, amelyet az Úr megígért az őt szeretőknek.

Jak 1,1-12.

ISTEN CSAPATA

Boldog ember az, aki a kísértés idején kitart, mert miután kiállta a próbát, elnyeri az élet koronáját, amelyet az Úr megígért az őt szeretőknek. (Jak 1,12)

Feleségemmel mindketten szeretjük a főiskolák közötti sportversenyeket. A hagyományok és a hűség sokat jelent számunkra. Őszintén megvallva, amikor a csapatunk győzelemre áll, akkor egyszerűbb hűséges rajongónak lenni. Mindazonáltal végigéltük csapatunk győzelmek és vereségek jellemezte éveit egyaránt, ahogy hűséges rajongók teszik.
Hasonlóan a hit emberei számára is egyszerű reményteljesnek lenni, amikor minden tökéletes az életünkben. Nehézségek idején hitünk tesztelés alatt áll. Negatívvá válhatunk és kevésbé reményteljessé, amikor életünk nem úgy halad, ahogyan szeretnénk. Pénzügyi vagy egészségügyi krízis idején az élet kilátástalannak tűnik. De Isten velünk van, hogy segítsen bennünket a nehéz időszakokban.
Isten a mi erőnk forrása, hogy leküzdjük az akadályt és elérjük a végső győzelmet. Isten sohasem hagy el bennünket, ezért folytatnunk kell utunkat az Úrral. Hittel és imádsággal győzedelmeskedni fogunk.

Imádság: Mennyei Atyánk, adj nekünk erőt, hogy kilábaljunk a nehéz helyzetekből! Emlékeztess bennünket, hogy velünk vagy, és így sohasem veszíthetünk! Ámen.

Isten csapatában miénk a győzelem.
Don Kamps (Iowa, USA)

IMÁDKOZZUNK A KÜLÖNBÖZŐ SPORTOK KEDVELŐIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek