2017. szeptember 16. szombat

Azért most légy bátor, Zerubbábel! - így szól az ÚR. Légy bátor te is, Jósua főpap, Jócádák fia, és legyen bátor az ország egész népe - így szól az ÚR -, és dolgozzatok, mert én veletek vagyok! - így szól a Seregek URa. Mert ígéretet tettem nektek, amikor kijöttetek Egyiptomból, és lelkem köztetek marad! Ne féljetek!

Hagg 2,4-5.

LEGYETEK BÁTRAK!

De Jézus azonnal megszólította őket, és ezt mondta: Bízzatok, én vagyok, ne féljetek! (Mt 14,27)

Húsz évvel azután, hogy megírtam az utolsó dolgozatomat, ismét egy fehér papír fölött ültem, és azon gondolkodtam, hogy túl öreg vagyok-e a főiskolához. Tényleg képes vagyok erre? Akkor eszembe jutott az erős meggyőződésem, mellyel Isten elvezetett az iskolába. A lelkem legmélyén tudtam, hogy Isten megadja az erőt és képességet, hogy megírjam a dolgozatot, épp ahogy az izraelitáknak is adott erőt és bátorságot, hogy a templomot újjáépítsék Júdeában. Az én feladatom az volt, hogy bízzam Istenben, a bátorságból egy nagy kanállal merítsek, és megkezdjem a munkát.
Egyik szó jött a másik után, a mondatokból bekezdések, a bekezdésekből pedig oldalak lettek. Amikor befejeztem a dolgozatot, hálát adtam Istennek. Sikerült levizsgáznom, és még sok más tantárgy követte azt. Néhány év múlva - hatalmas hálával a szívemben - végigsétáltam egy emelvényen, hogy átvehessem a teológiai diplomámat.
Minden alkalommal, ha Isten valami leküzdhetetlennek látszó feladat elé állít, bízzunk benne, és kezdjünk dolgozni! Isten segíteni fog véghezvinni, bármire is hív.

Imádság: Urunk, segíts figyelnünk rád és hívásodra, mely szolgálatra buzdít a te országodban! Adj bátorságot és erőt, hogy teljesíthessük feladatunkat a te dicsőségedre! Ámen.

Bátran elvégezhetem a feladatot, amire Isten hívott.
Linda A. Goulooze (Arizona, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÚJBÓL ISKOLÁBA JÁRNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek