2017. szeptember 17. vasárnap

Legyetek erősek és bátrak, ne féljetek és ne rettegjetek tőlük, mert maga az ÚR, a te Istened megy veled, nem hagy el téged, és nem marad el tőled. Akkor odahívta Mózes Józsuét, és ezt mondta neki az egész Izráel előtt: Légy erős és bátor, mert te fogsz bemenni ezzel a néppel arra a földre, amelyet az ÚR esküvel ígért oda atyáiknak, és te osztod azt fel majd köztük. Maga az ÚR megy előtted, ő lesz veled. Nem hagy el téged, és nem marad el tőled. Ne félj hát, és ne rettegj!

5Móz 31,6-8.

VÉDŐ KAROK

Legyetek erősek és bátrak, ne féljetek és ne rettegjetek tőlük, mert maga az Úr, a te Istened vonul majd veled, nem hagy cserben téged, és nem hagy el. (5Móz 31,6)

A kis unokám, Keagan, a karjaival és a lábaival csapkodott, ahogy a medencében úszni próbált. Nem igazán haladt, akkor sem, amikor a karommal tartottam, nehogy elsüllyedjen. Az úszómester figyelve oktató próbálkozásomat, egy jó tanáccsal látott el: "Engedje, hogy a gyerek az arcát a vízbe tegye, és csak akkor emelje ki a fejét, mikor levegőt vesz. Ha kint van a fej, a csípő lesüllyed, és megnehezíti az úszást."
Keagan semmiképp sem akarta az arcát a vízbe tenni. De végül összeszedte minden bátorságát, és megpróbálta. Csak így tudott úszni. Néhány napon belül már képes volt a medencét széltében átúszni, én csak sétáltam mellette. Amikor az arca a vízbe merült, finoman egy ujjal megérintettem a hasát, de nem tartottam, hanem csak éreztettem vele, hogy ott vagyok.
Később az élményem alapján rádöbbentem, hogy Jézus is ezt teszi velem. Mellettem sétál, nem engedi, hogy elmerüljek. Várja, hogy megtegyem a magam részét, de nem hagy egyedül.
Az életben sokszor kerültem olyan helyzetbe, hogy a fejemet új, ismeretlen, akár félelmetes vizekbe kellett merítenem. Ritkán kellemes ez, mert sokkal kényelmesebb, ami ismerős. Ha engedelmeskedünk, Jézus biztató jelenlétében vagyunk.

Imádság: Köszönjük, Jézusunk, hogy soha nem hagysz el minket, és nem mondasz le rólunk. Ámen.

Jézus velem jön az ismeretlenbe is.
Donna Scales (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK A NAGYSZÜLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek