2017. szeptember 19. kedd

Az időpontokról és alkalmakról pedig nem szükséges írnom nektek, testvéreim, mert ti magatok is jól tudjátok, hogy az Úr napja úgy jön el, mint éjjel a tolvaj. Amikor azt mondják: Békesség és biztonság, akkor tör rájuk hirtelen a végső romlás, mint a fájdalom a várandós asszonyra; és nem fognak megmenekülni. Ti azonban, testvéreim, nem vagytok sötétségben, hogy az a nap tolvajként lephetne meg titeket. Hiszen valamennyien a világosság és a nappal fiai vagytok, nem vagyunk az éjszakáé, sem a sötétségé. Akkor ne is aludjunk, mint a többiek, hanem legyünk éberek és józanok. Mert akik alusznak, éjjel alusznak, és akik megrészegednek, éjjel részegednek meg. Mi azonban, akik a nappal fiai vagyunk, legyünk józanok, vegyük magunkra a hit és a szeretet páncélját, és mint sisakot, az üdvösség reménységét. Mert az Isten nem haragra rendelt minket, hanem hogy elnyerjük az üdvösséget a mi Urunk Jézus Krisztus által, aki meghalt értünk, hogy akár ébren vagyunk, akár alszunk, vele együtt éljünk. Vigasztaljátok tehát egymást, és építse egyik a másikat, ahogyan teszitek is.

1Thessz 5,1-11.

KÉZZEL ÍRT BÁTORÍTÁS

Vigasztaljátok tehát egymást, és építse egyik a másikat, ahogyan teszitek is. (1Thessz 5,11)

Egy nap levelet kaptam egy ismeretlentől. Ahogy átolvastam, rájöttem, hogy egy keresztény lapnak írt cikkemmel kapcsolatban keresett meg. Kézzel írva 4 oldalnyi levelet írt az olvasóm. 93 éves volt, és megírta, mennyire nagyra értékeli az újságcikkemet. Arra bátorított, hogy továbbra is használjam a lelki adományomat az íráshoz, és ezzel szolgáljam Isten dicsőségét. Ahogy olvastam levelét, azon gondolkodtam, miért vette a fáradságot ez az idegen úriember, hogy nekem egy hosszú levelet kézzel megírjon.
A Szentírás azt mondja, hogy bátorítsuk egymást. Engem egy ismeretlen ember buzdított, és ezzel Isten parancsának engedett, mellyel az ő országáért tett erőfeszítéseimet értékelte. Még mindig visszacseng a levél egy sora: "A bátorítás olyan, mint az erő a csontoknak."
Nagy áldás, amikor felebarátainkat erősítjük a megbecsülés szavaival. A bátorítás buzgóvá tud tenni, hogy még több gyümölcsöt arathassunk, és továbblendíthet Isten elhívásának teljesítésében.

Imádság: Urunk, segíts bátorítani másokat, amikor a hitben való növekedést és a te megismerésedet keresik. Ámen.

Mit szeretne Isten, kit biztassak ma?
Deepika Emmanuel Sagar (Rajasthan, India)

IMÁDKOZZUNK EGY BARÁTÉRT, AKINEK BÁTORÍTÁSRA VAN SZÜKSÉGE!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2017 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek