2017. szeptember 21. csütörtök

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tetszik az Istennek; és ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek: mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes.
A nekem adatott kegyelem által mondom tehát közöttetek mindenkinek: ne gondolja magát többnek, mint amennyinek gondolnia kell, hanem arra igyekezzék mindenki, hogy józanul gondolkozzék az Istentől kapott hit mértéke szerint. Mert ahogyan egy testnek sok tagja van, de nem minden tagnak ugyanaz a feladata, úgy sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai. Mert a nekünk adatott kegyelem szerint különböző ajándékaink vannak, eszerint szolgálunk is: ha prófétálás adatott, akkor a hit szabálya szerint prófétáljunk, ha valamilyen más szolgálat adatott, akkor abban a szolgálatban munkálkodjunk: a tanító a tanításban, a buzdító a buzdításban, az adakozó szerénységben, az elöljáró igyekezettel, a könyörülő pedig jókedvvel.

Róm 12,1-8.

LÉGY HŰ ÖNMAGADHOZ!

Ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával. (Róm 12,2)

Sokat gondolkodtam azon, mi volna, ha úgy viselkednék, beszélnék, vagy úgy igazítanám a hajam, mint bizonyos emberek. Azt látom, hogy ezek az emberek népszerűek, és úgy gondolom, hogyha azt teszem, amit ők, én is népszerű leszek. De csak magamat csapom be, ha nem vagyok hű önmagamhoz, ahhoz az emberhez, akinek Isten teremtett engem.
Édesanyám biztató idézeteket függeszt ki a falra, ahol mind látjuk azokat. Az idézetek bátorítanak minket, hogy önmagunk legyünk, és örüljünk annak, amivé váltunk vagy válunk. Most jövök rá, hogyha nem fogadom be Istent az életembe, a dolgok nem fognak igazán jól alakulni számomra. Kezdek rájönni, hogy nem kell valakinek a frizuráját utánoznom, vagy hasonló ruhákat hordani, vagy hasonló életmódot folytatni. El kell fogadnom azt, aki vagyok, szeretnem kell, aki vagyok, és büszkének lenni arra, aki vagyok. Isten ilyennek akar látni.
Sok külső hatás miatt sokszor elfelejtjük, hogy kik vagyunk. Mutathatjuk magunkat olyannak, amilyenek nem vagyunk, ahelyett, hogy Isten útját követnénk, amit elkészített a számunkra. Amikor ez történik, Istent kell segítségül hívnunk, hogy hűek lehessünk önmagunkhoz, akinek ő alkotott minket.

Imádság: Urunk, segíts, hogy helyes irányba menjen az életünk, hogy téged még hűségesebben szolgáljunk! Ámen.

Igyekezni fogok, hogy hű legyek önmagamhoz, ahhoz az emberhez, akinek Isten alkotott engem.
Amanda Brechko (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK CSOPORTNYOMÁSSAL KÜZDENEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek